Χρώμα από κόκκινο, γεύση από λευκό...

09.04.2009
Ενα ακόμα αφιέρωμα σε μια δημοφιλή αλλά αδικημένη ίσως κατηγορία, το ροζέ κρασί.

Ενα ακόμα αφιέρωμα σε μια δημοφιλή αλλά αδικημένη ίσως κατηγορία, το ροζέ κρασί. Προέρχεται από κόκκινα ή ροζέ σταφύλια και ακολουθεί την ίδια διαδικασία οινοποίησης με το ερυθρό κρασί.

Το χρώμα σε ένα ροζέ κρασί αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα γνωρίσματά του. Η χρωματική του παλέτα μεγάλη. Ελαφρά ροδαλό, τριανταφυλλένιο, ροζ έντονο, αλλά και ροζ διακριτικό!

Στο άρωμά του κυριαρχούν τα φρούτα του δάσους όπως η φράουλα, το κεράσι, τα βατόμουρα πλημμυρίζουν το στόμα μας. Γευστικά διακρίνονται η δροσιά και η φρεσκάδα. Σερβίρεται κρύο στους 8 - 10?C και είναι κατάλληλο για να συνοδεύσει πολλά πιάτα όπως λαδερά, ζυμαρικά, διεθνή κουζίνα αλλά και τυριά και αλλαντικά. Τα ξηρά ροζέ συνδυάζονται μοναδικά με σαλάτες, αλλαντικά, ψάρια, άσπρο κρέας, ενώ τα ημίξηρα ροζέ με ορεκτικά, ελαφρά τυριά και επιδόρπια. Τέλος τα μαλακά ροζέ με τα ψαρικά και τα γεμάτα, σαρκώδη με τα ελληνικά μαγειρευτά και κρέατα.

Εάν οι παραπάνω λόγοι δεν είναι αρκετοί για να πεισθείτε για τη μοναδικότητά τους, τότε δεν μένει παρά να δοκιμάσετε κάποιο από αυτά που σας προτείνουμε.