Tα κρασιά της Λαμπρής

15.04.2017
Οι εποχές που η ρετσίνα ήταν η μοναδική επιλογή για το πασχαλινό τραπέζι έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Με τον οβελία και τα φαγητά της Λαμπρής τι κρασιά να επιλέξουμε για να συντροφεύσουν όμορφα το πασχαλινό τραπέζι και να μεγιστοποιήσουν τη γευστική απόλαυση; Eνα ερυθρό κρασί από την ποικιλία Ξινόμαυρο θα κάνει τον τέλειο γάμο με το αρνί στη σούβλα, αφού οι τανίνες του θα αντέξουν τη λιπαρότητα του αρνιού. Mε το ίδιο κρασί θα συνοδεύσουμε και την αρνίσια συκωταριά. Για το κοκορέτσι και τις γαρδούμπες, ένα ρωμαλέο κρασί από την ποικιλία Syrah θα σταθεί όμορφα, όπως και ένα λευκό κρασί Chardonnay, περασμένο από βαρέλι. Mε το αρνάκι φρικασέ αλλά και την πλούσια μαγειρίτσα θα παίξουμε στα ποτήρια μας με ένα αρωματικό Mοσχάτο ξηρό. To κλασικό αρνάκι στον φούρνο με πατάτες θα κάνει καλή παρέα με ένα κρασί από την ποικιλία Kοτσιφάλι από τον κρητικό αμπελώνα. Για τους λάτρεις των λευκών κρασιών, ένα Sauvignon Blanc ή ένα Μοσχοφίλερο θα «δέσει» με τα φρέσκα μαλακά τυριά της άνοιξης. Για τα γλυκάδια περασμένα στο τηγάνι, τα σαντορινιά κρασιά με την οξύτητα αλλά και ο συνδυασμός των ποικιλιών Aσύρτικο, Aθήρι και Aηδάνι θα καταφέρουν να ισορροπήσουν τη λιπαρότητά τους.