Επιλέγοντας το κρασί με το μάτι

25.06.2009
Πριν φτάσουμε να αγοράσουμε και να ανοίξουμε μία φιάλη κρασιού, πρέπει να διαβάζουμε προσεχτικά την ετικέτα του, τόσο την εμπρόσθια όσο και την οπίσθια: πολύτιμες πληροφορίες για την ποικιλία, τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα, τον τύπο του κρασιού και τόσα άλλα βρίσκονται ήδη εκεί.

Πριν φτάσουμε να αγοράσουμε και να ανοίξουμε μία φιάλη κρασιού, πρέπει να διαβάζουμε προσεχτικά την ετικέτα του, τόσο την εμπρόσθια όσο και την οπίσθια: πολύτιμες πληροφορίες για την ποικιλία, τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα, τον τύπο του κρασιού και τόσα άλλα βρίσκονται ήδη εκεί.

Γεμίζουμε το ποτήρι μας στο ένα τρίτο περίπου της διαδρομής του, κρατώντας το από το ποδαράκι, για να μη ζεσταίνουμε το κρασί, το γέρνουμε πάνω από μία λευκή επιφάνεια, τραπεζομάντιλο ή και χαρτόνι.

Από το χρώμα, την ένταση και τις αποχρώσεις μπορούμε να καταλάβουμε αρκετά για την ποικιλία, την ηλικία του κρασιού, τον αλκοολικό του βαθμό και την πιθανή παλαίωσή του σε βαρέλι.