Tα δικά μας Cabernet Sauvignon

14.01.2010
Mια παγκόσμια ποικιλία, που βρίσκει την προσωπική, αυθεντική της έκφραση στον ελλαδικό χώρο

Cava Amethystos 2001
Κτήμα Kώστα Λαζαρίδη

Καλοδομημένο κρασί με σκούρο πορφυρό χρώμα. Τη μύτη, κατακλύζουν πλούσια αρώματα βύσσινου, ενώ αισθητή κάνουν την παρουσία τους βοτανικές νότες αλλά και ίχνη καπνού. Στο στόμα, βγάζει τον πλούτο του με τις βελούδινες και πυκνές τανίνες και μια επίγευση που διαρκεί.

Νέα Δρυς 2004
Αμπελώνες Αντωνόπουλου

Ενα κρασί από τους αμπελώνες της Αχαΐας με έντονα αρώματα κόκκινων φρούτων, πικραμύγδαλου, πράσινης πιπεριάς και καπνού. Ξεχωρίζουν νότες ευχάριστης φυτικότητας χάρη στη συμμετοχή του Cabernet Franc. Διαθέτει πλούσιο, κομψό στόμα και μακρά επίγευση.

Iανός 2004
Cabernet Sauvignon

H παραμονή του κρασιού και η ωρίμανσή του σε δρύινα βαρέλια για 12 μήνες δίνει ένα κρασί σφριγηλό με βαθύ ερυθρό χρώμα. Πλούσιο στο στόμα, θα αναδείξει πιάτα με ισχυρό χαρακτήρα, όπως κόκκινα κρέατα και ζυμαρικά με δυνατές και πικάντικες σάλτσες.

Oβηλος Ερυθρός 2004
Kτήμα Bιβλία Xώρα

Eνα κρασί με έντονο σκούρο κόκκινο χρώμα, που ωριμάζει σε βαρέλι. Στη μύτη, εντυπωσιάζουν τα αρώματα κόκκινων φρούτων, μαρμελάδας βατόμουρου αλλά και οι διακριτικές νότες κέδρου και καπνού. Στο πληθωρικό στόμα του, ισορροπούν με επιτυχία οι καλές τανίνες με την οξύτητα. Η επίγευσή του είναι εξαιρετική και επίμονη.

Terra Leone 2005
Kτήμα Παλυβού

Eνα πληθωρικό κρασί από την Πελοπόννησο με βαθύ ερυθρό χρώμα. Η πλούσια μύτη συνοδεύεται από τη διακριτική παρουσία της πιπεριάς, της μαύρης ελιάς και του πιπεριού, που δίνουν στη συνέχεια τη θέση τους στα αρώματα κερασιού και βύσσινου. Διαθέτει πλούσιες τανίνες και μακρά επίγευση.

ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ