Τα αξέχαστα κρασιά της Μεσογείου!

11.05.2010
Ενας οινικός γύρος στη Μεσόγειο μας αποκαλύπτει τα διαμαντάκια των αμπελώνων της. Aπό τη Mαρiα Πετρaκη

Ksara Cabernet Sauvignon
ΛΙΒΑΝΟΣ

To Chateau Ksara, από τα πιο διάσημα του Λιβάνου, παράγει μεγάλη γκάμα κρασιών.Το Cabernet Sauvignon του αναδίδει αρώματα σταφίδας, ώριμων κοκκινόσαρκων φρούτων και κέδρου. Στο στόμα, είναι ρωμαλέο, με αισθητές τανίνες και πικάντικη επίγευση.

Argiolas Perdera
ΙΤΑΛΙΑ-Σαρδηνία

Αναμφισβήτητα ο καλύτερος παραγωγός της Σαρδηνίας. Τα κρασιά του είναι όλα από γηγενείς, άγνωστες ποικιλίες της περιοχής, όπως η Μonica, που χρησιμοποιείται για την παραγωγή του Perdera. Στη μύτη, έχει αρώματα δαμάσκηνου, σοκολάτας και κακάου. Στο στόμα, είναι μεσαίου όγκου, με μαλακές τανίνες και φρουτώδη επίγευση.

Chateau La Tour De l’Εveque
ΝΟΤΙΑ ΓΑΛΛΙΑ

Πριν γίνει οινοποιείο, ήταν η εξοχική κατοικία του επισκόπου της Κυανής Ακτής. Το Chateau La Tour de l’Εveque είναι ένα μοντέρνο syrah που χαρακτηρίζεται από αρώματα βύσσινου, πιπεριού, καφέ, σοκολάτας και δέρματος. Στο στόμα, είναι πληθωρικό με ντελικάτες τανίνες και επίγευση που διαρκεί.

Passopisciaro
ΙΤΑΛΙΑ-Σικελία

Η ηφαιστειογενής περιοχή της Αίτνας παράγει κρασιά με ιδιαίτερη προσωπικότητα. Το Passopisciaro παράγεται από τη γηγενή ποικιλία Nerello Mascalese. Στη μύτη, έχει αρώματα άγριας φράουλας, βοτάνων και μπαχαρικών. Στο στόμα, είναι μετρίου σώματος, με εκλεπτυσμένες τανίνες και φίνα επίγευση.

Domaines Ott - Chateau Romassan Bandol Rouge
ΓΑΛΛΙΑ-Κυανή Ακτή

Διάσημο κρασί ?ιδιαίτερα δημοφιλές στη ροζέ εκδοχή του? από τις ακτές της Νότιας Γαλλίας. Στη μύτη, χαρακτηρίζεται από αρώματα βατόμουρων, βύσσινου και μπαχαρικών. Στο στόμα, είναι πλούσιο, με τανίνες που κάνουν αισθητή την παρουσία τους και με πικάντικη επίγευση.

Torres Mas la Plana
ΙΣΠΑΝΙΑ-Καταλονία

Ο Miguel Torres, ένας από τους 5 μεγαλύτερους παραγωγούς του κόσμου, δημιουργεί κρασιά που διακρίνονται για την καλή σχέση ποιότητας - τιμής. Το Cabernet Sauvignon Μas la Plana έχει αρώματα βατόμουρου, σταφίδας, σύκου, καπνού και βανίλιας. Στο στόμα, είναι πλούσιο, ισορροπημένο, με φίνες τανίνες.