Περίσσεψε βρασμένο ρύζι;

05.06.2012
Έξυπνες ιδέες και συνταγές για φαγητά με βάση το ρύζι που περίσσεψε!

Ενας λάθος υπολογισμός και το ρυζάκι που μαγείρεψες φτάνει για έναν ολόκληρο λόχο! Κι αν περίσσεψε μη σκας, υπάρχουν αρκετές παραλλαγές και ιδέες για να φτιάξεις νόστιμα και γευστικά γεύματα με το ρύζι που έμεινε! Πάρε μερικές ιδέες, πρόσθεσε φαντασία και καλή όρεξη!

Η σαλτούλα δίνει γεύση: Το ζεσταίνεις ξανά και το σερβίρεις με σάλτσα ή τριμμένο τυρί.

Ριζότο, all time clasic: Το μετατρέπεις σε ριζότο με ανάμεικτα λαχανικά, σοταρισμένα σε ελαιόλαδο.

Πρόσθεσε μυρωδικά και δώσε έξτρα γεύση στις γαρνιτούρες: Το σερβίρεις με μυρωδικά, όπως μαϊντανό, άνηθο, δεντρολίβανο ή δυόσμο ως γαρνιτούρα κρέατος, μπιφτεκιού ή ψαριού.

Το ρύζι πηγαίνει και στις σαλάτες: Το ανακατεύεις με γιαούρτι και το κάνεις σαλάτα με βρασμένα λαχανικά, αβγά, αλλαντικά κ.ά. Αν το ρύζι που περίσσεψε είναι καστανό, σου προτείνουμε τη σαλάτα με ρύζι και τόνο που έχουμε ήδη δημοσιεύσει και μπορείς να δεις πατώντας εδώ.

Φτιάξε ασιατικό: Με το ήδη βρασμένο ρύζι μπορείς εύκολα να φτιάξεις το γνωστό κινεζικο τηγανητό ρυζάκι! Τηγανίσε το με σησαμέλαιο και, λίγο πριν το κατεβάσεις από τη φωτιά, πρόσθεσε θαλασσινά, όπως μικρές γαρίδες, καλαμάρια, μύδια ή χτένια. Για να μην ψάχνεις μάλιστα για συνταγές σου προτείνουμε μια εύκολη και δοκιμασμένη. Πάτα εδώ για να δεις τη συνταγή για τηγανητό ρύζι με oyster sauce.

Συνταγές με βάση το ρύζι: Με το ρύζι που έχει περισσέψει μπορείς εύκολα να φτιάξεις ρυζοκροκέτες, ρυζοκεφτέδες, ρυζόπιτα, ντολμαδάκια ή ακόμη και ομελέτα με ρυζάκι.

Tip: Αν έχεις χρόνο και διάθεση, μια αναζήτηση στο womenonly με λέξη κλειδί "ρυζι" ή "ριζότο" ή η περιήγηση στην κατηγορία των συνταγών ΟΣΠΡΙΑ-ΡΥΖΙ θα σου δώσει ακόμη περισσότερες γευστικές ιδέες!