Πρόβλημα στην κουζίνα; Έχουμε τη λύση

16.08.2012
Η φέτα είναι αλμυρή; Τα λουκάνικα ανοίγουν στο ψήσιμο; Το μέλι κολλάει στο τηγάνι; Έχουμε τη λύση για αυτά και πολλά άλλα μαγειρικά προβλήματα!

Χρηστικές απαντήσεις, επιτυχημένες λύσεις για έξυπνες νοικοκυρές...

Η φέτα είναι πολύ αλμυρή

Ασε τη για 2-3 ώρες μέσα σε ένα γυάλινο δοχείο με κρύο νερό και μετά στεγνώστε την καλά το περιττό αλάτι θα έχει απομακρυνθεί.

Το βούτυρο καίγεται στο τηγάνι

Μαζί με το βούτυρο ρίξε στο τηγάνι και μερικές σταγόνες ελαιόλαδο.

Τα λουκάνικα ανοίγουν στο ψήσιμο

Για να μην ανοίξουν στο μπάρμπεκιου, αλευρωσέ τα. Το αλεύρι συγκρατεί την πέτσα στα λουκάνικα, ιδιαίτερα στα χωριάτικα, και τα κάνει πιο τραγανά.

Τα ξύλινα καλαμάκια καίγονται

Για να μην καούν αλλά και για να μην ξεφλουδίσουν μπορείς πριν τα χρησιμοποιήσεις να τα μουλιάσεις για περίπου μισή ώρα, μέσα σε νερό.

Τα καθαρισμένα καρότα μαυρίζουν

Για να το αποφύγεις, διατήρησέ τα μέσα σε νερό όπου έχετε διαλύσει λίγο ξίδι.

Το μέλι κολλάει στο κουτάλι

Πριν χρησιμοποιήσεις το κουτάλι, απλώς πέρασέ το από βραστό νερό.

Το ξύλο κοπής δεν καθαρίζει καλά

Τρίψε το με σόδα φαγητού, κατόπιν ξέπλυνέ το με άφθονο ζεστό νερό και τέλος στέγνωσέ το προσεκτικά με καθαρή πετσέτα.

Η κουζίνα μου μυρίζει άσχημα μετά το μαγείρεμα

Ρίξε σε μια κατσαρόλα αρκετό νερό και βράσε μέσα σε αυτήν λίγη κανέλα με ζάχαρη σε πολύ χαμηλή φωτιά.