Πώς να φτιάξεις σπιτική πραλίνα φουντουκιού

25.08.2015
Είσαι υπέρμαχος των σπιτικών γλυκών με αγνά υλικά δίχως συντηρητικά; Τα παιδιά ή κι εσύ η ίδια λατρεύετε την πραλίνα; Υπάρχει τρόπος να την φτιάξεις με τα χεράκια σου; Μάθε πως θα την φτιάξεις αλλά και πως θα την διατηρήσεις αναλλοίωτη για δύο μήνες! Δοκίμασε τη συνταγή και καλή επιτυχία.

Τα μόνα που χρειάζεσαι είναι μερικά υλικά και χρόνο!

Βήμα πρώτο: Συγκέντρωσε τα υλικά

Πριν ξεκινήσεις βεβαιώσου πως έχεις συγκεντρώσει όλα τα υλικά. Για 1,5 φλιτζάνι του τσαγιού πραλίνα θα χρειαστείς

*2 φλιτζάνια φουντούκια ολόκληρα
*φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
* ¼ του φλιτζανιού σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
* ¼ του φλιτζανιού λάδι
* ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Βήμα 2ο: Ψήσε τα φουντούκια

Αφού προθερμάνεις τον φούρνο στους 350 βαθμούς, άπλωσε σε ένα ταψί τα φουντούκια, μαζί με τη φλούδα τους κι άφησέ τα να ψηθούν για 15 λεπτά. Το εξωτερικό τους θα μαυρίσει και το εσωτερικό θα έχει χρώμα σκούρο καφέ. Για να ψηθιλυν ομοιόμορφα, φρόντισε να τα ανακινήσεις στο μέσο του ψησίματος.

Βήμα 3ο: Αφαίρεσε τη φλούδα

Μόλις τα βγάλεις από το φούρνο, άσε τα λίγο να κρυώσουν και στη συνέχεια τρίψε τα με μια πετσέτα μέχρι να βγει η φλούδα.

Βήμα 4ο: Πολτοποίησε τα φουντούκια

Αφού έχεις καθαρίσει τα φουντούκια σου, πέρασέ τα από το μπλέντερ μέχρι να πολτοποιηθούν εντελώς. Συνέχισε για λίγη ώρα το χτύπημα, έτσι ώστε να γίνουν σαν κρέμα.

Βήμα 5ο: Πρόσθεσε τα υπόλοιπα υλικά

Μετά από το βήμα αυτό ήρθε η ώρα να προσθέσεις τα υπόλοιπα υλικά, τη ζάχαρη, το κακάο και τη βανίλια. Τέλος, αφού πρώτα τα ανακατέψεις καλά προσθέτεις και το λάδι και ανακατεύεις ξανά ώστε το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο.

Χρήσιμα Tips

Χρήσιμα Tips

* Ακόμη κι αν η πραλίνα σου φαίνεται κάπως ρευστή, μόλις τοποθετηθεί στο ψυγείο ή φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου θα σταθεροποιηθεί και θα πάρει πιο παχύρευστη μορφή.

* Αποθήκευσέ τη σε ένα δοχείο και φύλαξέ τη στο ψυγείο. Η σπιτική πραλίνα σου, μπορεί να διατηρηρθεί έως και δύο μήνες.