5 βήματα για τέλειο αυθεντικό ιταλικό ριζότο

04.04.2013
Οι Ιταλοί κατέχουν την τέχνη του ριζότο περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο! Ακολούθησε την πεπατημένη και καλή επιτυχία!

Για τέλειο ριζότο, βάδισε στα ιταλικά βήματα:


1. Soffritto: Σοτάρισμα κρεμμυδιού με βούτυρο. Σε αυτό το στάδιο θα προσθέσετε και υλικά που αργούν να μαγειρευτούν, π.χ. κρέας κ.ά.

2. Tostatura: Καβούρδισμα. του ρυζιού το οποίο θα προστεθεί στο soffritto χωρίς υγρά, ώστε να ζεσταθούν οι σπόροι του.

3. Ζωμός: Στο ριζότο δεν χρησιμοποιούμε ποτέ νερό! Βράστε για 20΄ κόκαλα από κοτόπουλο ή βοδινό, ή λαχανικά, ή θαλασσινά.

4. Αναμονή: Αποσύρετε το ριζότο από τη φωτιά όταν το ρύζι είναι al dente, και το αφήνετε να ηρεμήσει χωρίς να το ανακατεύετε.

5. Mantecatura: Γαλακτοποίηση. Για να έχει ωραία κρεμώδη υφή το ριζότο, θα προσθέσετε παρμεζάνα και βούτυρο στο τέλος ενώ ανακατεύετε συνεχώς.

Από το περιοδικό Αρμονία