Χρήσιμες & δοκιμασμένες μαγειρικές λύσεις

13.09.2013
Χρηστικές απαντήσεις & επιτυχημένες λύσεις γι΄άλλα κόλπα στην κουζίνα

Το κρεμμύδι χάνει τη γεύση του στη σαλάτα; Το σπιτικό παγωτό γίνεται σκληρό; Πώς μπορείς να κάνεις το στήθος νόστιμο; Πώς θα αποφύγεις τον όλεθρο κατά το σερβίρισμα του παστίτσιου; Μάθε τις απαντήσεις σε αυτά κι άλλα ζητήματα μαγειρικής!

* «Όταν δεν χρησιμοποιώ αμέσως το κρεμμύδι στη χωριάτικη σαλάτα, αλλοιώνεται η γεύση του...»

Η λύση: Για να μην αλλοιώνεται η γεύση του κρεμμυδιού στη χωριάτικη, κόψε το όπως συνήθως και στη συνέχεια ράντισέ το με ξιδάκι, αλάτι και μια πρέζα ζάχαρη.

* «Τα σουβλάκια δεν ψήνονται ομοιόμορφα...»

Η λύση: Την επόμενη φορά κόψε το κρέας σε μικρότερους κύβους, προσέχοντας όλοι οι κύβοι να έχουν περίπου το ίδιο μέγεθος και σχήμα, ώστε να ψηθούν στον ίδιο χρόνο.

* «Το στήθος κοτόπουλου γίνεται άνοστο...»

Η λύση: 10-15 λεπτά πριν το ψήσεις άλειψέ το με λίγη σάλτσα σόγιας. Μη ρίξεις όμως επιπλέον αλάτι, γιατί η σάλτσα σόγιας έχει συνήθως αρκετό.

* «Το παγωτό που φτιάχνω γίνεται σκληρό...»

Η λύση: Χτύπα πολύ καλά το μείγμα σου πριν το βάλεις στο ψυγείο. Όταν το παγωτό μισοπήξει στο ψυγείο, βγάλε το και χτύπα το ξανά. Περισσότερα tips για τέλειο σπιτικό μαλακό παγωτό κάνε κλικ εδώ.

* «Δυσκολεύομαι να πολτοποιήσω τη σούπα στο μπλέντερ...»

Η λύση: Αντί να μεταφέρεις τη σούπα που μόλις ετοίμασες στο μπλέντερ, μετέφερε το... μπλέντερ στη σούπα, χρησιμοποιώντας για την πολτοποίησή της ραβδομπλέντερ.

* «Το παστίτσιο διαλύεται κατά το σερβίρισμα...»

Η λύση: Αφού βγάλεις το παστίτσιο από το φούρνο και πριν το κόψεις, άσε το για 15-20 λεπτά να «ξεκουραστεί» και να κρυώσει.

Με πληροφορίες από το περιοδικό "ΑΡΜΟΝΙΑ"