Εγγυημένα μαγειρικά μυστικά της γιαγιάς

04.06.2014
Μερικά μυστικά από το τεφτέρι της γιαγιάς που έχει επιβεβαιώσει και η επιστήμη

Πώς θα γίνει η πίτσα αφράτη; Πώς θα κάνεις ακόμη πιο νόστιμο το κοτόπουλο πανέ και ποιό είναι το μυστικό για ομοιόμορφα βρασμένες πατάτες. Οι γιαγιάδες είχαν τη λύση! Μάθε τα μυστικά τους και καλή όρεξη!

Αφράτη ζύμη πίτσας

Για να πετύχεις αφράτη ζύμη πίτσας αντικατάστησε με φρέσκο γάλα τη μισή ποσότητα νερού από αυτή που βάζεις συνήθως κατά την παρασκευή της ζύμης.

Πεντανόστιμο κοτόπουλο πανέ

Κόβεις το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και τα μαρινάρεις σε ξινόγαλα για 1 ώρα. Στη συνέχεια τα βγάζεις από το ψυγείο, σκουπίζεις καλά, πανάρεις σε αλεύρι αναμεμειγμένο με πικάντικα μπαχαρικά και τέλος τηγανίζεις σε καυτό λάδι μέχρι να σχηματιστεί τραγανή κρούστα γύρω τους

Για ομοιόμορφα βρασμένες πατάτες

Επίλεξε πατλατες παρόμοιου νεγέθους, πλύνε τις καλά και βράσε τες με το φλοιό τους σε νερό που τις σκεπάζει ελαφρώς. Το νερό πρέπει να είναι αρχικά κρύο, σε θερμοκρασία βρύσης και η κατσαρόλα ξεσκέπαστη αλλιώς οι πατάτες μπορεί να παραβράσουν εξωτερικά αλλά να μείνουν μισομαγειρεμένες εσωτερικά.