Πρόβλημα στην κουζίνα; Έχουμε τη λύση

12.09.2014
Δεν πετυχαίνει η σάλτσα για το ψητό; Δεν κόβεται το κοτόπουλο σε λωρίδες; Όταν ζεσταίνεις μαγειρεμένο φαγητό ξεραίνεται; Η μουστάρδα έγινε έφτρα καυτερή; Τα σνίτσελ βγαίνουν πάντα σκληρά; Έχουμε τις απαντησεις γι΄αυτά κι άλλα μαγειρικά προβλήματα. Τσέκαρέ τις και καλή όρεξη!

Από το πρόβλημα στη λύση: Σου δίνουμε χρηστικές απαντήσεις, επιτυχημένες λύσεις για συχνά μαγειρικά προβλήματα! Μάθε τι μπορείς να κάνεις για να σώσεις την κατάσταση από τη μαγειρική καταστροφή και να κάνεις ευκολότερη τη ζωή σου στην κουζίνα.

Απαντήσεις σε 8 μαγειρικά προβλήματα!

1. Πώς θα πετύχει η σάλτσα για το ψητό;

«Η σάλτσα για το ψητό δεν γίνεται τόσο καλή...»: Λίγο πριν ολοκληρώσετε την παρασκευή της, προσθέστε μια κουταλιά απαλή μουστάρδα - θα της προσδώσει πιο βελούδινη υφή και καλύτερη γεύση.

2. Πώς να κόψεις το κοτόπουλο σε λωρίδες;

«Δεν μπορώ να κόψω το κοτόπουλο σε λωρίδες...»: Βάλτε το κοτόπουλο στην κατάψυξη για 30' και κόψτε το μετά - δεν θα γλιστρά και θα κόβεται εύκολα σε πολύ λεπτές λωρίδες.

3. Ποιός είναι ο σωστός τρόπος για να ζεστάνεις το φαγητό;

«Όταν ξαναζεσταίνω μαγειρεμένο φαγητό, ξεραίνεται...». Ζεστάνετε το ήδη μαγειρεμένο φαγητό σε χαμηλή έως μέτρια θερμοκρασία. Θα ζεσταθεί ομοιόμορφα και χωρις να ξεραθεί..

4. Πώς θα καραμελώσουν σωστά τα κρεμμύδια;

«Τα κρεμμύδια δεν καραμελώνουν...». Την ώρα που τα καραμελώνετε προσθέστε λίγη μαγειρική σόδα.

5. Πώς θα τεμαχίσεις ομοιόμορφα τα μανιτάρια;

«Τα μανιτάρια δεν κόβονται ομοιόμορφα...»: Χρησιμοποιήστε τον κόφτη για τα βραστά αβγά- τα μανιτάρια θα τεμαχιστούν γρήγορα σε μικρά, ομοιόμορφα κομμάτια!

6. Πώς θα βράσεις το σπανάκι για να μη βγάλει υγρά;

«Το σπανάκι όταν μαγειρεύεται βγάζει πολλά υγρά...»: Προσθέστε μέσα στην κατσαρόλα λίγη τριμμένη φρυγανιά - η φρυγανιά θα απορροφήσει όλα τα περιττά υγρά.

7. Πώς μπορεί ν' απαλύνει η γέυση της καυτερής μουστάρδας;

«Η μουστάρδα είναι πολύ καυτερή...»: Προσθέστε 1 κουταλάκι μαγιονέζα για κάθε 2 κουταλιές μουστάρδας και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

8. Πώς γίνονται μαλακά τα σνίτσελ;

«Τα σνίτσελ γίνονται σκληρά...». Τηγανίστε τα σνίτσελ σε χαμηλή φωτιά και σκεπασμένα.

Με πληροφορίες από το περιοδικό Αρμονία