Όσπρια: Φτιάξ΄τα στο πι και φι!

10.04.2015
Γλίτωσε κόπο και χρόνο, ακολουθώντας μερικές απλές συμβουλές.

Γνωρίζεις πολύ καλά ότι τα περισσότερα όσπρια χρειάζεται να παραμείνουν μέσα σε νερό για να μουλιάσουν, προτού τα ρίξεις στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής. Όμως, τις περισσότερες φορές ο χρόνος σου είναι εξαιρετικά περιορισμένος και δεν προλαβαίνεις να ακολουθήσεις την απαραίτητη προετοιμασία. Τι μπορείς να κάνεις;

Μούλιασμα σε χρόνο... dt!

1ος τρόπος: Πλένεις τα όσπρια, τα ρίχνεις στην κατσαρόλα και τα σκεπάζεις με νερό. Τα αφήνεις να πάρουν βράση, τα σιγοβράζεις για 5 λεπτά και τα αποσύρεις από τη φωτιά. Τα αφήνεις σκεπασμένα μέχρι να κρυώσουν και μαγειρεύεις όπως επιθυμείς.

2ος τρόπος: Κάθε φορά που μουλιάζεις όσπρια, βάζεις μεγαλύτερη ποσότητα και διατηρείς όσα περισσέψουν στην κατάψυξη. Έτσι, θα τα έχεις μουλιασμένα και έτοιμα για το επόμενο μαγείρεμα.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΔΕΔΟΥΚΟ