7 ιδέες για να γίνουν νόστιμα τα καρότα

05.02.2016
Δεν είσαι οπαδός των ωμών καροτων; Δε θα προσπαθήσουμε να σε πείσουμε για το αντίθετο αλλά έχεις δοκιμάσει να τα μαγειρέψεις; Με μικρά κολπάκια τα καρότα μπορούν να γίνουν λιχουδιά που αν κάποιος δε σου έλεγε τι τρως θα αναρωτιώσουν ποιό είναι αυτό το νόστιμο συστατικό. Ψητά, στη σχάρα, σοτέ ή ακόμη και σουπίτσα βελουτέ τα καρότα μπορούν να γίνουν νόστιμο και τέλειο συνοδευτικό για κρέας και ψάρι αλλά και κυρίως γεύμα. Σου δίνουμε μερικές ιδέες που θα σε βοηθήσουν να εντάξεις τα καρότα στη μαγειρική σου.

Μέλι, μη το φοβάσαι!

Τα καρότα γίνονται γκουρμέ λιχουδιά

Τα καρότα έχουν μια τόσο λεπτή γλυκύτητα που δένουν απίστευτα με το μέλι στο μαγείρευμα. Απλά κόψε μερικές λωρίδες καρότα, άπλωσέ τα σε ένα ταψί, περίχυσέ τα με λίγο μέλι και ψήσε τα για 20 λεπτάκια ή απλά μέχρι να μαλακώσουν! Θα έχεις μια υπέροχα γευστική γαρνιτούρα για τα ψητά σου!

Φασκόμηλο

Για άρωμα και γεύση και στα καρότα

Κι όμως, το φασκόμηλο είναι από τα βότανα που ταιριάζουν τέλεια με αλμυρά λαχανικά. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις φρέσκο ή αποξηραμένο και δώσεις άρωμα στα λαχανικά σου, ακόμη και τα καρότα. Σόταρε τα καρότα στο τηγάνι με φασκόμηλο ή εναλακτιτά φτιάξε μια αρωματική βελουτέ καροτόσουπα με φασκόμηλο. Για έξτρα γεύση, δοκίμασε να προσθέσεις λίγο χυμό από στημμένο πορτοκάλι.

Μπαλσάμικο το μαγικό

Κάνει το καρότο απλά καταπληκτικό

Αυτό το ξιδάκι έχει τόσες πολλές χρήσεις που δε γίνεται να μη το λατρεύεις ήδη. Εκτός από γκουρμέ πράσινες σαλάτες, το μπαλσάμικο δίνει έξτρα γεύση στα μαγειρεμένα καρότα. Λίγο λαδάκι, μπαλσάμικο και ψήσιμο μέχρι να μαλακώσουν. Μια καλή εναλλακτική είναι επίσης και το κόκκινο κρασί. Δοκίμασέ το!

Σκόρδακι το κλασικό

Για γεύση που απογειώνει

Το σκόρδο είναι κι αυτό ένας καλός τρόπος για να αναδιεχθεί η γεύση των καρότων. Ράντισε τα καρότα με λίγο λαδάκι, αλατάκι και σκόρδο για να τους δώσεις γεύση εκλεκτή.

Καροτόσουπα αρωματική & γευστική

Βελουτέ κατά προτίμηση

Μια ζεστή ή κρύα σούπα με καρότο είναι ίσως η λύση στο πρόβλημά σου: Έτσι θα φας τα καρότα και θα σου αρέσει. Δοκιμασμένο. Για να μη ψάχνεις σου δίνουμε 2 συνταγές για να πειραματιστείς.

Καροτόσουπα βελουτέ

Καροτόσουπα με τζίντζερ και φιστίκια

Αλατοπιπεράκι

Σταθερή αξία

Δεν υπάρχει τίποτα πιο δοκιμασμένο και σίγουρο από το απλό αλατοπίπερο. Σωστά; Αν σου αρέσουν οι απλές γεύσεις απλά ρίξε αλατάκι και πιπεράκι, ψήσε ή σοτάρισε τα καρότα μαζί με ότι άλλο υλικό θέλεις, πχ μανιτάρια κι απόλαυσέ τα!

Τσίλι

Και γίνονται τούρμπο

Αν σου αρέσουν τα καυτερά το τσίλι θα κάνει τα καρότα σου τσούρμπο-γευστικά.

.