7 έξυπνα κόλπα μαγειρικής!

16.04.2015
Θέλεις να είσαι η Θεά της κουζίνας; Εξοικονόμησε χρόνο και χρήμα και γλίτωσε από περιττό κόπο με αυτά τα απίστευτα κόλπα και συμβουλές!

Πώς θα καταλάβεις αν είναι φρέσκο το αυγό;

Κάνε το κόλπο με το νερό

Για να καταλάβεις αν ένα αυγό είναι φρέσκο γέμισε ένα ποτήρι με νερό και ρίξε μέσα το αυγό.Το κόλπο της γιαγιάς δε λέει ποτέ ψέματα κι αυτό γιατί στηρίζεται στην επιστήμη!

Τα μπαγιάτικα αυγά επιπλέουν στο νερό. Αν είναι φρέσκο θα ανασηκωθεί για λίγο και μετά θα βυθιστεί. Αν ανασηκωθεί λιγάκι αρχίζει και μπαγιατεύει αλλά μπορείς ακόμη να το φας ενώ αν επιπλεύσει στην επιφάνεια πέταξέ το.

Πώς θα ξεφλουδίσεις εύκολα το πορτοκάλι;

Η πιο εύκολη τεχνική

Δεν τρως πορτοκάλια γιατί βαριέσαι να τα ξεφλουδίζεις; Μάλλον θ΄αλλάξεις γνώμη βλέποντας αυτήν την τεχνική.

Με το μαχαίρι κόβεις κάθετα τις δύο άκρες, κάνεις μια μικρή τομή από πάνω και ξαφνικά το πορτοκάλι τεμαχίζεται άψογα σε κομμάτια.

Κι επειδή ίσως δεν κατάλαβες τι ακριβώς εννούμε, βλέποντας τις εικόνες θα καταλάβεις τι εννοούμε.

Το πιο εύκολο ξεφλούδισμα του σκόρδου

Αλά γαλλικά

Με δύο απλές κι εύκολες κινήσεις, μπορείς να ξεφλουδίσεις σκελίδες σκόρδου σε δευτερόλεπτα.

Τα μόνα που χρειάζεσαι είναι δύο λεκανίτσες ή ένα μεταλλικό μπολ με καπάκι. Παίρνεις το σκόρδο ολόκληρο, το τοποθετείς στο τραπέζι και το χτυπάς με το χέρι έτσι ώστε να χωριστει σε σκελίδες.

Στη συνέχεια βάζεις τις σκελίδες μέσα στο μπολ ή τις λεκανίτσες (που τις ενώνεις μεταξύ τους) κι αρχίζεις να ταρακουνάς όπως θα έκανες με ένα σέικερ αν ήθελες να φτιάξεις κοκτέιλ ή φραπέ.

Μόλις 10 δευτερόλεπτα "χτυπήματος" αρκούν για να ξεφλουδιστούν τα σκόρδα. Δοκίμασέ το.

Πώς θα διατηρήσεις το κομμένο μαρούλι φρέσκο;

Το κόλπο με τη χαρτοπετσέτα

Κάνε το τέχνασμα με τη χαρτοπετσέτα για να διατηρήσεις το κομμένο μαρούλι φρέσκο για ολόκληρη εβδομάδα.

Βάλε πάνω από τη μαρουλοσαλάτα σου μια χαρτοπετσέτα και κλείσε με μεμβράνη. Το χαρτί θα αποροφήσει την υγρασία με αποτέλεσμα να διατηρηθεί ανέπαφη η σαλάτα προς κατανάλωση για αρκετές ημέρες. Προυπόθεση να μην έχεις ρίξει λάδι και σος.

Το κόλπο για διάφανα παγάκια

Βραστό νερό δίνει τη λύση

Εάν θέλεις τα παγάκια σου να είναι διάφανα και να παγώσουν γρήγορα χρησιμοποίησε βραστό νερό αντί για νερό της βρύσης. Βάλε το βραστό νερό σε παγοκύστες στην κατάψυξη, κάλυψε με διάφανη μεμβράνη και μετά από 2-3 ώρες θα έχεις έτοιμα τέλεια διάφανα παγάκια. Όταν το νερό ζεσταίνεται αποβάλλονται κάποια από τα αέρια που περιέχει και τα οποία ευθύνονται και τα θολωμένα παγάκια.

Για καλύτερα αποτελέσματα βράσε το νερό δύο φορές! Μετά τον πρώτο βρασμό, άσε το νερό να κρυώσει και ξαναβράσε το με κλειστό πάντα το καπάκι της κατσαρόλας.

Κι αν θέλεις διαφορετικά παγάκια με χρώματα κι αρώματα που θ΄αφήσουν εποχή διάβασε παλαιότερο άρθρο μας.

Μάθε περισσότερα: Ιδέες για υπέροχα διαφορετικά παγάκια

Το οδοντικό νήμα δίνει λύσεις στην κουζίνα

4 έξυπνες χρήσεις του

Το οδοντικό νήμα έχει κι άλλες χρήσεις που ίσως αγνοείς. Δε χρησιμεύει μόνο για την υγιεινή του στόματος μετά από κάθε γεύμα. Είτε το πιστεύεις, είτε όχι, μπορείς επίσης να το χρησιμοποιήσεις και στη μαγειρική (προσοχή βέβαια, μιλάμε για το κλασικό μη αρωματικό νήμα).

Με οδοντικό νήμα μπορείς να χωρίσεις εύκολα το παντεσπάνι, να κόψεις μαλακό τυρί χωρίς να διαλυθεί, να βγάλεις τα κουλουράκια ή τάρτες από το ταψί χωρίς απώλειες, να δέσεις το κρέας ρολό ή τα πουλερικά.

Μάθε περισσότερα στο παλαιότερο άρθρο μας: "4 μαγειρικές χρήσεις του οδοντικού νήματος".

Πώς θα μαλακώσει το βούτυρο στη στιγμή;

Υπάρχουν λύσεις

Θέλεις να φτιάξεις γλυκό αλλά ξέχασες να βγάλεις το βούτυρο από το ψυγείο; Πώς μπορείς να το μαλακώσεις εύκολα και γρήγορα; Σου προτείνουμε 4 τρόπους για να διαλέξεις: μπορείς να το κόψεις σε μικρά κομμάτια, να το... πλάσεις, να το σκεπάσεις ή απλά να το βάλεις σε μπεν μαρί.

Μάθε περισσότερα στο παλαιότερο άρθρο μας: 4 τρόποι για να μαλακώσει το βούτυρο