4 +1 συμβουλές για τέλειο μπέικον

05.05.2016
Υπάρχει κάποιος που δεν τρελαίνεται για μπέικον; Αν είσαι κι εσύ λάτρης της λιχουδιάς, αυτές οι συμβουλές θα σου φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες.

1. Βάλε λίγο νερό στο τηγάνι

'Όσο περίεργο κι αν ακούγεται είναι μια τεχνική που χρησιμοποιείτια κατά κόρον. Με ελάχιστο νεράκι στο τηγάνι, μειώνεται το πιτσίλισμα ενώ η έξυπνη αυτή τεχνική βοηθά στο να μείνει τρυφερό το κρέας στο μέσο της φέτας και τραγανό στα άκρα.

%PHOTO1%

2. Ψήσε το

Αντί για τηγάνισμα μπορείς και να το ψήσεις. Βάλε μερικές φέτες σε ένα ταψάκι και ψήσε στους 200 βαθμούς για λίγα λεπτάκια. Στο μέσο του ψησίματος, μη ξεχάσεις να γυρίσις τις φέτες σου από την άλλη πλευρά για να ψηθούν ομοιόμορφα.

%PHOTO1%

3. Μπέικον στο φούρνο μικροκυμάτων

Είναι η μέθοδος της τεμπέλας. Αν θέλεις να γίνει το ψητό μπέικον εύκολα και γρήγορα και χωρίς να λερώσεις πολλά σκεύη, αυτή είναι η τεχνική που σου ταιριάζει. Βάλε φέτες μπέικον πάνω σε μια χαρτοπετσέτα σε ένα πιάτο και βάλε το στα μικροκύματα για 4-6 λεπτά. Η χαρτοπετσέτα θα ρουφίξει το λίπος, που υπό άλλες συνθήκες θα έμενε στο ταψί ή το τηγάνι.

%PHOTO1%

4. Για να μη μαζέψει το μπέικον

Πριν το μαγαιρέψεις βάλε το σε κρύο-παγωμένο νερό για 2-3 λεπτά και χάραξε μικρές εγκοπές με το μαχαίρι. Στη συνέχεια βάλε το πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να πάρει όλο το νεράκι και μετά ψήσε το ή τηγάνισέ το.

%PHOTO1%

Έξτρα tip

Για πιο υγιεινό μαγείρεμα

Πες ναι στο αντιοκολλητικό τηγάνι. Επειδή το μπέικον έχει λίπος, δε χρειάζεται πολύ λάδι ή βούτυρο στο τηγάνισμά του.