6 κουζινικές λύσεις με παγοθήκες!

01.06.2015
Οι παγοθήκες δεν είναι μόνο για παγάκια! Σου δίνουμε μερικές ιδέες για το πώς θα χρησιμοποιήσεις έξυπνα τις παγοθήκες σου και θα κερδίσεις χρήμα και χρόνο στην κουζίνα!

Από αυγά μέχρι παγάκια καφέ, τα πάντα μπορούν να μπουν στην κατάψυξη. Δες τι εννοούμε και θα τρίβεις τα μάτια σου από την έκπληξη.

1. Πάστα ντομάτας στην κατάψυξη & δεν πετάς τίποτα

Πόσες φορές άνοιξες κονσέρβα ή κουτάκι με πάστα ντομάτας και χρησιμοποίησες ελάχιστη; Χρησιμοποίησες ένα-δύο κουταλάκια και το υπόλοιπο τι το έκανες; Την επόμενη φορά, ότι περίσσεψε βάλε το στην κατάψυξη. Και σε αυτή την περίπτωση, η παγοθήκη δίνει λύση για να έχεις μικρές μεριδούλες από πάστα ντομάτας κάθε φορά που χρειάζεσαι.

Με τον ίδιο τρόπο μπορείς να έχεις έτοιμη σάλτσα ντομάτας για μακαρόνια. Με την πάστα που περίσσεψε φτιάξε σάλτσα, βάλε τη στην κατάψυξη και χρησιμοποίησέ σε ώρα ανάγκης, όταν δεν προλαβαίνεις να μαγειρέψεις για μια μακαρονάδα της τελευταίας στιγμής.

2. Αυγά στην παγοθήκη & ξεμπέρδεψες

Για να καταψύξεις αυγά σπάσε τα σε ένα μπολ βάλε τα σε παγοθήκη (ένα αυγουλάκι ανά παγοθήκη) και κατάψυξέ τα! Κάθε φορά που θα θέλεις αυγουλάκι για κάποια συνταγή μπορείς να βγάζεις κι ένα αυγο-παγάκι! Εναλλακτικά μπορείς να διαχωρίσεις κρόκους και ασπράδι και να τα καταψύξεις σε διαφορετικές παγοθήκες για να έχεις έτοιμα ασπράδια ή κρόκους ανάλογα με το τι ζητά η συνταγή και να μην πετάς τίποτα.

3. Παγάκια κρασιού για κάθε ώρα

Έμεινε κρασί; Μη το χύνεις. Αντίθετα μπορείς να το βάλεις μέσα σε παγοθήκες και να το καταψύξεις. Δεν επηρεάζεται διόλου η γεύση του και θα έχεις πάντα κρασάκι για να σβήσεις το φαγητό ή για σάλτσες όποτε το χρειαστείς.

4. Σπιτικοί κύβοι ζωμού κάθε στιγμή

Φτιάξε παγάκια ζωμού για να έχεις πάντα έτοιμο σπιτικό ζωμό. Φτιάξε ζωμό, βάλε τον σε παγοθήκες, κατάψυξέ τον κι ιδού! Την επόμενη ημέρα μπορείς να αφαιρέσεις τα παγάκια-ζωμό και να τα βάλεις σε σακουλάκια, γράφοντας σε ετικέτα τι ζωμός είναι (λαχανικών ή κρέατος) και την ημερομηνία που τον έφτιαξες. Τέλεια ιδέα;

5. Παγάκια καφέ για να μη νερώσει ξανά το φρέντο

Φτιάξε καφεδάκι πχ εσπρέσο και γέμισε της παγοθήκες. Την επόμενη ημέρα θα έχεις έτοιμα παγάκια για τον καφέ σου που δε θα τον νερώνουν. Έξυπνο!

6. Φρεκοστημμένος χυμός & γρανίτα ανά πάσα στιγμή

Στίψε χυμό, βάλε τον σε παγοθήκη και κατάψυξέ τον! Κάθε φορά που θα φτιάχνεις χυμό μπορείς να βάζεις μερικά φρουτένια παγάκια μέσα για να παγώσει αντί για παγάκια νερού. Αν θέλεις μπορείς να φτιάξεις και μικρές γρανίτες με τον τρόπο αυτόν, βάζοντας από ένα ξυλάκι στο μέσο κάθε θήκης.