Προχωρημένα μυστικά για έξυπνες μαγείρισσες

02.06.2015
Οι συμβουλές και τα έξυπνα μαγειρικά κόλπα της μαμάς. Για να πετυχαίνει πάντα η συνταγή, για να κάνεις τη ζωή σου στην κουζίνα ευκολότερη...

Πανάρισμα με καρύδια

Μπορείς να γευθείς το πιο νόστιμο, θρεπτικό και υγιεινό κοτόπουλο πανέ χρησιμοποιώντας κρούστα με καρύδια! Βάλε στο μπλέντερ 2 ξερές φέτες ψωμί ολικής άλεσης (εναλλακτικά: κρίθινο παξιμάδι), ½ φλιτζάνι καρυδόψιχα, 2 κουταλιές παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη (εναλλακτικά: τυρί ρεγκάτο), αλάτι και πιπέρι. Χτύπησε τα υλικά μέχρι το μείγμα να κονιορτοποιηθεί καλά (να μοιάζει σαν τριμμένη φρυγανιά) και άδειασέ το σε γυάλινο μπολ. Χτύπησε σε άλλο γυάλινο μπολ 1 αβγό. Βούτηξε τα φιλέτα κοτόπουλου στο αβγό, κατόπιν στο μείγμα με τα καρύδια και ψήσε τα σε αντικολλητικό όπως συνήθως.

Μπίρα στη ζαχαροπλαστική

Ξέρεις ότι η μπίρα προσθέτει περισσότερη γεύση στις ζαχαροπλαστικές δημιουργίες και μάλιστα ταιριάζει ιδιαίτερα με τη σοκολάτα, το λεμόνι και τα αποξηραμένα φρούτα; Μπορείς, π.χ., να αντικαταστήσεις με μπίρα ένα μέρος από τα υγρά υλικά της συνταγής (νερό, γάλα κ.λπ.) για brownies, κέικ σοκολάτας ή κέικ λεμονιού. Μπορείς επίσης να μαρινάρεις σε μπίρα αποξηραμένα φρούτα μέχρι να μαλακώσουν και κατόπιν να τα χρησιμοποιήσεις, ολόκληρα ή ψιλοκομμένα, σε σάλτσες φρούτων, κέικ, γιαουρτογλυκίσματα ή σε οποιοδήποτε άλλο γλυκό. Επειδή όμως η γεύση της μπίρας είναι εκ φύσεως πικρή, χρησιμοποίησε κάποια που σου αρέσει να πίνεις.

Εναλλακτικές τηγανίτες

Σου αρέσουν οι τηγανίτες, αλλά προσέχεις τη σιλουέτα σου; Δοκίμασε μια εναλλακτική συνταγή πλούσια σε πρωτεΐνες: Χτύπησε στο μπλέντερ 1/3 φλιτζανιού τυρί μειωμένων λιπαρών, 3 ασπράδια αβγών, ½ φλιτζάνι νιφάδες βρώμης, λίγη βανίλια και λίγη κανέλα μέχρι να αναμειχθούν καλά. Τηγάνισε το μείγμα σε αντικολλητικό με ελάχιστο λάδι και στο τέλος πρόσθεσε από πάνω 1-2 κουταλάκια μέλι.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΑΥΡΙΔΟΥ