Σήμερα μαγειρεύουμε: Τοστ (γκουρμέ απόλαυση)

19.06.2015
Είναι ένα από τα πιο εύκολα και νόστιμα σνακ που συχνά μας λύνει τα χέρια κάθε φορά που θέλουμε να τσιμπήσουμε κάτι γρήγορο και νόστιμο.

Στο πρωινό, στη δουλειά, στην εκδρομή, στη θάλασσα, στην πεζοπορία ακόμη και στις απογευματινές μας λιγουρίτσες το τοστάκι έχει την τιμητική του. Ήξερες όμως πως κι αυτό το σνακ μπορεί να περάσει στο επόμενο επίπεδο; Διάβασε τις συμβουλές μας και κάνε το τοστ γκουρμέ απόλαυση!

1. Ψωμί με ψωμί διαφέρει

Υπάρχουν τόσα είδη ψωμιού για τοστ. Γιατί να μην πειραματιστείς; Εκτός από τα τυποποιημένα ψωμάκια για τοστ μπορείς επίσης να επιλέξεις φρέσκο φουρνιστό ψωμί από το αρτοποιείο. Πολύσπορο, σίκαλης, γερμανικό, μπαγκέτα, με μυρωδικά, υπάρχουν τόσα είδη ψωμιών που μπορείς να επιλέξεις για ένα σάντουιτς-τοστάκι. Διάλεξε αυτό της αρεκείας σου, κόψε φέτες λεπτές ή χοντρές κατά προτίμηση και δε θα βαρεθείς ποτέ να τρως τοστ, κάθε φορά διαφορετικό.

2. Πειραματίσου με τη γέμιση

Δεν είναι μόνο το ζαπόν, γαλοπούλα και τυρί η γέμιση για ένα νόστιμο τοστάκι. Τυρί κρέμα ή ρικότα, βούτυρο κι άλλα spread δίνουν γεύση και νοστιμιά, όπως επίσης και τα λαχανικά. Μέσα στο τοστ μπορείς να βάλεις ότι λαχταρά η ψυχή σου. Βάλε τη φαντασία να δουλέψει και δημιούργησε ένα νόστιμο και ιδιαίτερο γεύμα.

3. Η τεχνική είναι μια: Άλείφεις, βάζεις γέμιση και... πασπαλίζεις.

Αλείφεις με το αγαπημένο σου spread )βούτυρο, τυρί κρέμα, μαγιονέζα, κέτσαπ κτλ), βάζει τη γέμιση και πασπαλίζει με το μυστικό υλικό που θα απογειώσει το τοστ σου σε γκουρμέ,. Ποιό είναι αυτό; Κι εδώ μπορείς ν΄αυτοσχεδιάσεις. Οι επιλογές είναι πολλές: από φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τσίλι σε σκόνη, σουσάμι ή οτιδήποτε άλλο.