Διατήρησε φρέσκα τα λεμόνια για 1 ολόκληρο μήνα!

11.06.2015
Υπάρχει μυστικό για να διατηρήσεις τα λεμόνια σου ολόφρεσκα και ζουμερά για περισσότερο από ένα μήνα; Φυσικά...

Τα λεμόνια θέλουν ψυγείο: Κανόνας!

Για να κρατήσεις φρέσκα και ζουμερά τα λεμόνια για έναν ολόκληρο μήνα το μυστικό είναι ένα: κλείσε τα μέσα σε πλαστικές σακούλες (τις οποίες καλό είναι να σφραγγίσεις) και αποθήκευσέ τα στο ψυγείο. Αυτό θα αποτρέψει το "στέγνωμα" των λεμονιών και θα βοηθήσει να διατηρηθούν ζουμερά και φρέσκα με όλα το χυμό τους.

Έξτρα κόλπο: Πώς θα πάρεις όλους τους χυμούς του λεμονιού;

Πώς θα πάρεις όλους τους χυμούς του λεμονιού;

Και σε αυτή την περίπτωση έχουμε τη λύση. Το κόλπο για να βγάλει περισσότερο χυμό ένα λεμόνι είναι να το ζεστάνουμε για λίγο - μόλις μισό λεπτάκι - μέσα σε φούρνο μικροκυμμάτων.

Σου έχουμε κι άλλα tips: Δεν πετάμε τίποτα! Ιδέες & λύσεις με φλούδες λεμονιού

Δεν πετάμε τίποτα! Ιδέες & λύσεις με φλούδες λεμονιού

Έστυψες τα λεμονάκια, χρησιμοποίησες το χυμό τους και περρίσεψαν οι φλούδες. Αντί να τις πετάξεις γιατί να μην τις αξιοποιήσεις; Ιδέες υπάρχουν πολλές. Μπορείς να φτιάξεις γλυκό του κουταλιού, σοκολατάκια με γέμιση, να τις τρίψεις και να τις αποθηκεύσεις στην κατάψυξη για να τις χρησιμοποιήσεις αργότερα στη μαγειρική ή στα γλυκά, να κόψεις φετούλες και να τις αποξηράνεις για ποτ πουρί, να φτιάξεις αρωματικό σπιτικό λαδάκι, λεμονάτο πιπεράκι να τις ζαχαρώσεις φτιάχνοντας ένα ωραίο γλυκάκι ή απλά να τις κόψεις σε φετούλες και να τις καταψύξεις για να δίνεις άρωμα σε αναψυκτικά, κοκτέιλ. Και μη ξεχάς με φλούδα λεμονιού φτιάχνεται και η σπιτική γρανίτα λεμόνι! Θυμήσου τη συνταγή εδώ.

Κι επειδή ο καιρός επιβάλλει λεμονάδα σου υπενθυμίζουμε όλα τα μυστικά για σπιτική φρέσκια δροσιστική λεμονάδα κανονική και λάιτ, ότι λαχταρά η ψυχή σου.

Η λεμονάδα & τα μυστικά της

Το καλοκαιράκι θέλει λεμονάδα σπιτική, δροσιστική κι απολαυστική. Κι επειδή κάθε τι έχει τα μυστικά του, σου υπενθυμίζουμε όλα όσα πρέπει να προσέξεις για να φτιάξεις την τέλεια λεμονάδα, με τα κόλπα της γιαγιάς.

Αν πάλι δεν σε ενθουσιάζει η παράδοση κι είσαι του πιο μοντέρνου, σου δίνουμε ιδέες για παραλλαγές της σπιτικής λεμονάδας αλλά και συμβουλές για να την κάνεις σούπερ διαιτητική! Όλα συγκεντρωμένα σε δύο παλαιότερα άρθρα μας.

Διάβασε, μάθε όλα τα μυστικά και καλή απόλαυση!

Τα μυστικά της σπιτικής λεμονάδας

Σπιτική λεμονάδα: Πώς θα την κάνω λάιτ;