Ψαγμένες λύσεις για κάθε πρόβλημα

17.06.2015
Χρηστικές απαντήσεις, επιτυχημένες λύσεις…στην κουζίνα!

«Το αλάτι πετρώνει μέσα στην αλατιέρα…»

Πρώτα βγάλε όλο το παλιό αλάτι και καθάρισε καλά την αλατιέρα –βεβαιώσου ότι είναι στεγνή! Κατόπιν ρίξε μέσα καινούριο αλάτι και μαζί 1 κουταλάκι ρύζι λευκό – το ρύζι απορροφά την υγρασία, αποτρέπει το «πέτρωμα» του αλατιού και διευκολύνει τη ροή του.

«Δεν μπορώ να καθαρίσω σωστά την πιπεριά…»

Κόψε πρώτα το πάνω μέρος της ώστε να αφαιρεθεί το κοτσάνι, στη συνέχεια κόψε το κάτω μέρος και τέλος αφαίρεσε τα σπόρια περνώντας το μαχαίρι γύρω γύρω από το εσωτερικό της.

«Το φρέσκο ανθότυρο θρυμματίζεται και δεν κόβεται καλά…»

Για να κόψεις το ανθότυρο ή άλλα μαλακά τυριά, ακόμα και γλυκά όπως το cheesecake, με… χειρουργική ακρίβεια και χωρίς θρύμματα, χρησιμοποίησε οδοντικό νήμα αντί για μαχαίρι. Τύλιξε λίγο νήμα γύρω από το τυρί, τράβηξε και τις δύο άκρες του ταυτόχρονα προς τα κάτω και έχεις στη στιγμή το κομμάτι που θέλεις ομοιόμορφα κομμένο.

«Το φύλλο για την πίτα ανοίγει δύσκολα…»

Ετοίμασε κανονικά το ζυμάρι σύμφωνα με τη συνταγή και πριν το ανοίξεις σε φύλλο, πασπάλισε με νισεστέ την επιφάνεια που θα το δουλέψεις –το φύλλο δεν θα κολλάει και θα ανοίξει ευκολότερα!

«Μόλις κρυώνει το φαγητό γίνεται άγευστο…»

Σέρβιρε το φαγητό σε πιάτα, προτιμότερο βαθιά, τα οποία έχεις ζεστάνει για λίγο, έτσι ώστε να μην κρυώσει απότομα και να διατηρήσει για περισσότερη ώρα μια υψηλότερη θερμοκρασία.