Τρικ & μυστικά για τηγανητά και γλυκά

30.07.2012
Μάθε μικρά τρικ μαγειρέματος για να κλέψεις τις εντυπώσεις!

Μικρά κολπάκια για τηγανητά και γλυκά!

*Κομμένες πατάτες από την προηγούμενη: Αν θέλεις να καθαρίσεις τις πατάτες από την προηγούμενη ημέρα για να τις έχεις έτοιμες, δεν έχεις παρά να τις βάλεις καθαρισμένες ή και κομμένες σε ένα μπολ με αλατισμένο νερό που να τις σκεπάζει.

* Ελαφρύ τσιγάρισμα: Για ελαφρύ τσιγάρισμα, βάλε ελάχιστο λάδι στο σκεύος και το αφήσεις να κάψει. Κατόπιν ρίχνεις τα υλικά που θέλεις να τσιγαρίσεις και τα ανακατεύεις συνεχώς. Επειδή το λάδι είναι λίγο, προσθέτεις λίγες σταγόνες νερό, για να μην κολλήσουν, και συνεχίζεις το ανακάτεμα μέχρι να μαραθούν και να πάρουν χρώμα.

*Αφράτα κεφτεδάκια: Για αφράτα κεφτεδάκια ή μπιφτέκια, ρίξε μέσα στον κιμά λίγο ξίδι ή λίγη μπίρα. Επίσης, μπορείς να προσθέσεις μέσα στο ψωμί ζουμί από κομμένα κρεμμύδια ή λίγο κρασί ή ούζο.

* Για κέικ αφράτα: Για φουσκωτά αφράτα κέικ ή οποιοδήποτε άλλο γλυκό φτιάχνετε με αβγά, να χτυπάτε πάντα μόνα τους τα αβγά και μετά να τα ενώνετε με τη ζύμη. Έτσι η ζύμη σας δεν θα ξανακάτσει ποτέ.