Μοσχαράκι με πατάτες στην κατσαρόλα

02.05.2008
Χορταστικό και γεμάτο αρώματα!

Τι έχουμε:

  • 1 1/2 κιλό κρέας μοσχαρίσιο, σπάλα
  • 8-10 πατάτες
  • 2 φλιτζ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • 1 φλιτζ. λάδι ελιάς
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε ροδέλες
  • 2 κρεμμύδια, χοντροκομμένα
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 ξυλαράκια κανέλας
  • 1 κουταλάκι μπαχάρια
  • 1/2 κουταλάκι γαρίφαλα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το γαρνίρισμα:

  • φύλλα δυόσμου

Τι κάνουμε:
Πλένουμε το κρέας, το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και το κόβουμε σε κομμάτια.

Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε κυδωνάτο σχήμα, τις πλένουμε και τις στραγγίζουμε.

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα τα κομμάτια του κρέατος, από πάνω τις πατάτες, τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, τα φύλλα δάφνης, τα μπαχάρια, τα ξυλαράκια κανέλας, τα γαρίφαλα και πιπέρι.

Τα περιχύνουμε με το λάδι, τον χυμό ντομάτας και προσθέτουμε τόσο νερό, ώστε να σκεπαστούν τα υλικά.

Τα σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα, προσθέτουμε αλάτι και βράζουμε για λίγο ακόμα μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, τα κομμάτια του κρέατος και να απορροφηθούν τα περισσότερα από τα υγρά.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης και τα ξυλαράκια κανέλας και σερβίρουμε, γαρνίροντας με φύλλα δυόσμου.

Συμβουλή
Μπορούμε αντί για ξυλαράκια κανέλας, να χρησιμοποιήσουμε μισό κουταλάκι κανέλα, τριμμένη.

το κατάλληλο κρασί Κόκκινο Νάουσας.