Μάφινς με βύσσινο και μπαλσάμικο

07.05.2008
Για να τους ξαφνιάσετε!

Τι έχουμε:

  • 2 φλιτζ. αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζ. βύσσινο, γλυκό
  • 3 κουταλιές Άλτις Balsamico di Modena
  • 1 1/4 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. βιτάμ
  • 6 αβγά
  • 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
  • φορμάκια για μάφινς
  • 3 κουταλιές βιτάμ για τα φορμάκια
  • αλεύρι για τα φορμάκια

Τι κάνουμε:

Στραγγίζουμε το βύσσινο και κρατάμε χωριστά το σιρόπι και τους καρπούς.

Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το μπέικιν πάουντερ.

Χτυπάμε στο μίξερ το βιτάμ και μόλις αφρατέψει, προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη και συνεχίζουμε να τα χτυπάμε, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και ασπρίσει το μείγμα.

Κατόπιν, προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

Αφού ενσωματωθούν τα αβγά, χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ, προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα με το αλεύρι και μόλις απορροφηθεί, αυξάνουμε την ταχύτητα του μίξερ και χτυπάμε για περίπου 2 λεπτά, ώστε να αναμειχθούν καλά τα υλικά και να γίνουν λείο και ομοιογενές μείγμα.

Προσθέτουμε τα βύσσινα και ανακατεύουμε λίγο με μια σπάτουλα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Αλείφουμε τα φορμάκια με το βιτάμ, τα αλευρώνουμε και τα τινάζουμε για να φύγει το περιττό αλεύρι. Με ένα κουτάλι, γεμίζουμε τα 3/4 από κάθε φορμάκι με το μείγμα και τα ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο, για 30 λεπτά.

Μόλις τα μάφινς ψηθούν, τα αφήνουμε να κρυώσουν, τα ξεφορμάρουμε και τα σερβίρουμε γαρνίροντας με το σιρόπι από τα βύσσινα, ανακατεμένο με το Άλτις Balsamico di Modena.

Συμβουλή
Μπορούμε να γαρνίρουμε τα μάφινς με λίγη σαντιγί.

Το κατάλληλο συνοδευτικό Λικέρ Τεντούρα.