Κρέμα καραμελέ

07.05.2008
Εύκολη και προσιτή σε όλους!

Τι έχουμε:

  • 750 ml γάλα
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη
  • 6 αβγά
  • 2 βανίλιες
  • 1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες
  • ατομικά φορμάκια

Για το σιρόπι:

  • 1 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζ. νερό
  • 1/4 φλιτζ. χυμό λεμονιού

Για το γαρνίρισμα:

  • σιρόπι της αρεσκείας μας

Τι κάνουμε:

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα, προσέχοντας να μην κάψει.

Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη, έως ότου το μείγμα ασπρίσει. Προσθέτουμε το γάλα, τις βανίλιες και τα χτυπάμε, έως ότου ενωθούν και γίνουν αραιή κρέμα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 120οC.

Στη συνέχεια, περνάμε το μείγμα από ένα σουρωτήρι με πυκνό πλέγμα.

Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε σε χαμηλή φωτιά τα υλικά για το σιρόπι, για περίπου 15 λεπτά, έως ότου πήξει και γίνει καραμέλα.

Κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά.

Ρίχνουμε σε ένα ταψί 2 φλιτζάνια νερό, τις φέτες του λεμονιού και βάζουμε μέσα τα φορμάκια μας. Μοιράζουμε στα φορμάκια την καραμέλα, στη συνέχεια την κρέμα και γεμίζουμε το ταψί με τόσο νερό, ώστε να καλύπτει τα φορμάκια μέχρι τα 3/4.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα.

Οταν η κρέμα πήξει, βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει λίγο η κρέμα, ξεφορμάρουμε, γαρνίρουμε με σιρόπι της αρεσκείας μας και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Μπορούμε αντί για ατομικά φορμάκια, να βάλουμε την κρέμα σε μια μεγάλη φόρμα και να τη σερβίρουμε ολόκληρη.

Το κατάλληλο συνοδευτικό Λικέρ κανέλας.