Λαζάνια με πιπεριές

13.05.2008
Ενα εύκολο πιάτο για όσους δεν μπορούν να περιμένουν!

Τι έχουμε:

  • 1 συσκευασία λαζάνια σε φύλλα
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 ντομάτες
  • 3 πιπεριές, κόκκινες
  • 3 πιπεριές, πράσινες
  • 2 φλιτζ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζ. νερό
  • 1/2 ποτηράκι κρασί, λευκό
  • 1/2 φλιτζ. συμπυκνωμένο χυμό τομάτας
  • 2 κουταλιές μαργαρίνη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το γαρνίρισμα:

  • φέτες κόκκινης πιπεριάς

Τι κάνουμε:
Σε μια κατσαρόλα, λιώνουμε τη μαργαρίνη και σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τις πιπεριές κομμένες σε κομμάτια, έως ότου μαλακώσουν.

Κατόπιν, σβήνουμε με το κρασί, βράζουμε έως ότου εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, το νερό, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και τα βράζουμε για 4-5 λεπτά. Στη συνέχεια, βάζουμε το μείγμα να στραγγίξει σε ένα σουρωτήρι, βάζοντας από κάτω ένα μπολ για να κρατήσουμε τα υγρά.

Αφού στραγγίξει, αφήνουμε να κρυώσει, το ρίχνουμε σε ένα μπολ με τη μισή παρμεζάνα και ανακατεύουμε, έως ότου ομογενοποιηθούν.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Σε ένα ταψί απλώνουμε τον χυμό τομάτας, φροντίζοντας να καλύψουμε όλη την επιφάνεια του ταψιού. Κατόπιν, απλώνουμε ένα ένα τα μισά φύλλα από τα λαζάνια και στρώνουμε τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια.

Σκεπάζουμε τη γέμιση με τα υπόλοιπα φύλλα και τα περιχύνουμε με τα υγρά που κρατήσαμε από τη γέμιση.

Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45 λεπτά.

Οταν ψηθούν τα λαζάνια, αφήνουμε λίγο να κρυώσουν, τα κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε γαρνίροντας με φέτες κόκκινης πιπεριάς.

Συμβουλή
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντί για παρμεζάνα, κεφαλοτύρι.

Το κατάλληλο κρασί Κόκκινο Νεμέας.