Τούρτα με μαρμελάδα κεράσι

13.05.2008
Μία πολύ εντυπωσιακή τούρτα!

Τι έχουμε:

  • 1 έτοιμο παντεσπάνι βανίλιας, στρογγυλό

Για την κρέμα:

  • 250 γραμ. κρέμα τυριού
  • 250 γραμ. γιαούρτι, στραγγιστό
  • 300 γραμ. κρέμα γάλακτος
  • 50 γραμ. ζάχαρη
  • 250 γραμ. ζελατίνες σε φύλλα
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 100 γραμ. νερό

Για την επικάλυψη:

  • 2 φλιτζ. μαρμελάδα κεράσι
  • 1/2 ποτηράκι κονιάκ
  • κεράσια γλυκό με το σιρόπι τους
  • φιστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα
  • κρέμα γάλακτος
  • ζαχαροπλαστικής

Τι κάνουμε:
Στραγγίζουμε τα κεράσια από το σιρόπι τους και τα κρατάμε σε δυο χωριστά μπολ. Σε ένα μπολ βάζουμε λίγο νερό και μουλιάζουμε τις ζελατίνες.

Στη συνέχεια, σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε ελαφρά το νερό και διαλύουμε τις μουλιασμένες ζελατίνες. Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη, έως ότου γίνουν σαντιγί. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι, την κρέμα τυριού, το ξύσμα λεμονιού, τα προσθέτουμε τη σαντιγί, ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις για να ενωθούν.

Προσθέτουμε τις διαλυμένες ζελατίνες και ανακατεύουμε για να ενωθεί με την κρέμα.

Σε μια φόρμα με έλασμα που ανοίγει, στρώνουμε το παντεσπάνι και με ένα πινέλο τα σιροπιάζουμε με το σιρόπι των κερασιών. Στη συνέχεια, ρίχνουμε την κρέμα φροντίζοντας να την απλώσουμε ομοιόμορφα, ώστε να μη φτάνει έως τις άκρες της φόρμας.

Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο και αφήνουμε την κρέμα να παγώσει για περίπου μια ώρα.

Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ ρίχνουμε τη μαρμελάδα, προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε ώστε να αραιώσει ελαφρά.

Βγάζουμε την τούρτα από το ψυγείο, απλώνουμε τη μαρμελάδα στην επιφάνειά της και γαρνίρουμε με τα κεράσια, τα φιστίκια και λίγη κρέμα γάλακτος σε σχέδιο της αρεσκείας μας.

Βάζουμε την τούρτα για άλλη μία ώρα στο ψυγείο και όταν παγώσει, την ξεφορμάρουμε προσεχτικά με τη βοήθεια μια μακριάς σπάτουλας, τη βάζουμε σε μια πιατέλα και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Για μεγαλύτερη ευκολία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ζελατίνες σε σκόνη.

Το κατάλληλο συνοδευτικό Λικέρ Τεντούρα.