Τούρτα μπανάνας

14.05.2008
Οχι απλά νόστιμη, αλλά και γεμάτη βιταμίνες!

Τι έχουμε:

  • 1 έτοιμο παντεσπάνι, βανίλιας
  • Για την κρέμα μπανάνας:
  • 500 γραμ. γάλα
  • 30 γραμ. ζελατίνη σε σκόνη
  • 120 γραμ. ζάχαρη
  • 250 γραμ. μπανάνες πολτοποιημένες

Για τη σαντιγί:

  • 1 λίτρο κρέμα γάλακτος
  • 250 γραμ. ζάχαρη

Για το σιρόπι:

  • 300 γραμ. ζάχαρη
  • 100 γραμ. νερό
  • 3 κουταλιές κουαντρό
  • 1 ξυλαράκι κανέλα

Για το γαρνίρισμα:

  • σαντιγί
  • φέτες μπανάνας

Τι κάνουμε:
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, τν κανέλα, το κουαντρό και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, έως ότου δέσει ελαφρά το σιρόπι. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Σε ένα άλλο κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το γάλα, τη ζελατίνη, τη ζάχαρη ανακατεύοντας διαρκώς, έως ότου λιώσει η ζάχαρη. Κατόπιν, προσθέτουμε τον πολτό της μπανάνας, ανακατεύουμε καλά έως ότου γίνουν κρέμα, κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει καλά, ανακατεύοντάς την κατά διαστήματα. Για να φτιάξουμε τη σαντιγί χτυπάμε στο μπολ του μίξερ την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε τη ζάχαρη σιγά σιγά, ανακατεύοντας έως ότου λιώσει και δέσει η σαντιγί. Στη συνέχεια, σε ένα μπολ ρίχνουμε τα 3/4 από τη σαντιγί, τη μισή κρέμα μπανάνας και ανακατεύουμε απαλά, έως ότου ενωθούν μεταξύ τους.

Σε μια φόρμα με έλασμα βάζουμε το παντεσπάνι και το σιροπιάζουμε. Ρίχνουμε το μείγμα μέχρι τη μέση της φόρμας και το στρώνουμε ομοιόμορφα με μία σπάτουλα. Κατόπιν, προσθέτουμε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα μπανάνας.

Γαρνίρουμε γύρω γύρω την τούρτα με την υπόλοιπη σαντιγί και στη μέση βάζουμε τις φέτες μπανάνας.

Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο και την αφήνουμε για τουλάχιστον 3 ώρες πριν τη σερβίρουμε.

Συμβουλή
Η κρέμα γάλακτος πρέπει να είναι κρύα και όχι σε θερμοκρασία δωματίου.

Το κατάλληλο συνοδευτικό Λικέρ κανέλας.