Τι έχουμε:
- 3 φλιτζ. ρύζι, καρναρόλι
- 1 φλιτζ. σιτάρι
- 8-10 κολοκυθοανθούς
- 6-7 φλιτζ. ζωμό λαχανικών
- 1 ποτηράκι λευκό κρασί
- 4 κουταλιές μαργαρίνη
- 1 κρεμμύδι, τριμμένο
- αλάτι
Τι κάνουμε:
Από το προηγούμενο βράδυ μουλιάζουμε το σιτάρι σε ένα μπολ με νερό.
Την επόμενη μέρα ζεσταίνουμε σε μία κατσαρόλα αλατισμένο νερό, ρίχνουμε το σιτάρι και το βράζουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει. Πέντε λεπτά πριν κατεβάσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε και τους κολοκυθοανθούς πλυμένους και στραγγισμένους.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το ζωμό σε χαμηλή φωτιά και τον διατηρούμε ζεστό.
Κατόπιν, σε μια άλλη κατσαρόλα λιώνουμε τη μαργαρίνη και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να χρυσίσει. Προσθέτουμε το ρύζι και το σοτάρουμε για 3-4 λεπτά ακόμα.
Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε σιγά σιγά το ζωμό με μια κουτάλα, ανακατεύοντας διαρκώς, φροντίζοντας πριν ρίξουμε την επόμενη κουταλιά να έχει απορροφηθεί η προηγούμενη.
Συνεχίζουμε να προσθέτουμε σταδιακά το ζωμό μέχρι το ρύζι να γίνει μαλακό και κρεμώδες, προσέχοντας να μη στεγνώσει.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε το σιτάρι και τους κολοκυθοανθούς στραγγισμένα και ανακατεύουμε.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, αφήνουμε για 5 λεπτά και στη συνέχεια σερβίρουμε.