Σπαγγέτι με λιαστή ντομάτα και ελιές

14.05.2008
Καλό θα είναι στο τέλος του βρασμού να μην περάσουμε τα σπαγγέτι κάτω από κρύο νερό, όπως συνηθίζεται, καθώς έτσι χάνουν το επιφανειακό κολλώδες στρώμα αμύλου που είναι απαραίτητο για να δέσει καλά η σάλτσα με την οποία θα ενωθούν.

Τι έχουμε:

  • 1 συσκευασία ζυμαρικά σπαγγέτι
  • 1/2 φλιτζ. ελιές Τριπόλεως
  • 8-10 φέτες λιαστή ντομάτα, ψιλοκομμένες
  • 4-5 ντομάτες
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
  • 4 κουταλιές μαργαρίνη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το γαρνίρισμα:

  • μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Τι κάνουμε:
Πλένουμε τις ντομάτες, χαράσσουμε το κάτω μέρος τους σε σταυρό και τις ζεματίζουμε σε ένα μπολ με βραστό νερό για 2-3 λεπτά. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κομματάκια.

Ξεπλένουμε τις ελιές, τις στραγγίζουμε και με το ειδικό εργαλείο αφαιρούμε τα κουκούτσια και τις κόβουμε σε κομματάκια.

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε τη μαργαρίνη και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα, μέχρι να χρυσίσουν. Κατόπιν, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις ντομάτες, τις ελιές, τη λιαστή ντομάτα, 1 φλιτζάνι νερό, αλάτι, πιπέρι και τα σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Εν τω μεταξύ, σε μια κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό βράζουμε τα σπαγγέτι για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία τους. Τα στραγγίζουμε, τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα και ανακατεύουμε, ώστε να ενωθούν οι γεύσεις.

Σερβίρουμε τα σπαγγέτι γαρνίροντας με μαϊντανό, ψιλοκομμένο.