Πλεξούδες με σάλτσα τυριού

14.05.2008
Προσέχουμε η σάλτσα να βράσει σε χαμηλή φωτιά για να μη χάσει την υγρασία της και να παραμείνει ρευστή. Αν δούμε ότι πήζει προσθέτουμε λίγη κρέμα γάλακτος ακόμα.

Τι έχουμε:

  • 1 συσκευασία ζυμαρικά πλεξούδες
  • 1 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα, τριμμένη
  • 1 φλιτζ. τυρί μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 8 φλιτζ. ζωμό λαχανικών
  • 1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές μαργαρίνη
  • 3-4 κλωναράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • στη μύτη από το κουταλάκι μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • πιπέρι

Τι κάνουμε:
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε την παρμεζάνα, τη μοτσαρέλα, το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι και τα σιγοβράζουμε έως ότου ομογενοποιηθούν.

Εν τω μεταξύ σε μια κατσαρόλα βράζουμε το ζωμό, ρίχνουμε τις πλεξούδες και τις βράζουμε για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία τους. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τις στραγγίζουμε.

Στη συνέχεια ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις πλεξούδες, τη μαργαρίνη, 3-4 κουταλιές από τη σάλτσα τυριού και τα ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν.

Σερβίρουμε σε πιάτα, περιχύνοντας με την υπόλοιπη σάλτσα και πασπαλίζοντας με το μαϊντανό.