Τι έχουμε:
- 1/2 κιλό φύλλα κρούστας
- 1 κουτί γάλα ΒΛΑΧΑΣ ζαχαρούχο
- 2 ποτήρια νερό
- μαργαρίνη για το άλειμμα
Για το γαρνίρισμα:
- ζάχαρη άχνη
- κανέλα
Τι κάνουμε:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
Λιώνουμε αρκετή μαργαρίνη και με ένα πινέλο αλείφουμε όλα τα φύλλα κρούστας, ένα ένα. Στη συνέχεια, στρώνουμε τα μισά σε ένα ταψί σουφρώνοντας λίγο τις άκρες τους, ώστε να χωρέσουν.
Βάζουμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε τα φύλλα, έως ότου πάρουν χρώμα.
Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ αραιώνουμε στο νερό το γάλα ΒΛΑΧΑΣ ζαχαρούχο. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και περιχύνουμε τα φύλλα με το γάλα.
Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, σουφρώνοντας λίγο τις άκρες τους, ώστε να χωρέσουν.
Ψήνουμε για ακόμα 10 λεπτά, έως ότου δούμε το γάλα να πήζει.
Βγάζουμε από τον φούρνο τη μπουγάτσα και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Συμβουλή
Αν δούμε ότι τα φύλλα παίρνουν πολύ γρήγορα χρώμα, χαμηλώνουμε λίγο τον φούρνο μας και σκεπάζουμε με μια λαδόκολλα.
Το κατάλληλο συνοδευτικό Λικέρ Τεντούρα.