Πένες με βότκα

15.05.2008
Θα σας μεθύσουν γευστικά!

Τι έχουμε:

  • 2 πακέτα πένες
  • 1/2 ποτηράκι βότκα
  • 1 1/2 φλιτζ. γάλα ΒΛΑΧΑΣ ελαφρύ
  • 1 1/2 φλιτζ. τυρί κίτρινο, τριμμένο
  • 1 πιπεριά, κόκκινη
  • 1 πιπεριά, κίτρινη
  • 4 κουταλιές μαργαρίνη
  • 3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 1 κρεμμύδι, τριμμένο
  • 1 κουταλάκι πιπέρι, κόκκινο
  • αλάτι

Για το γαρνίρισμα:

  • φλοίδες παρμεζάνας

Τι κάνουμε:

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη και σοτάρουμε το κρεμμύδι, έως ότου χρυσίσει. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το σκόρδο και τις πιπεριές κομμένες σε κομμάτια.

Σοτάρουμε για 4-5 λεπτά, σβήνουμε με τη βότκα και αφήνουμε για ακόμα 2-3 λεπτά, ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Ρίχνουμε το γάλα ΒΛΑΧΑΣ ελαφρύ, το κόκκινο πιπέρι, αλάτι, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το βρασμό σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά. Εν τω μεταξύ, σε μια άλλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας τους (να είναι al dente).

Κατεβάζουμε τη σάλτσα από τη φωτιά, προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε καλά. Στραγγίζουμε τις πένες σε ένα σουρωτήρι και τις βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα.

Προσθέτουμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά, ώστε να πάει παντού.

Σερβίρουμε αμέσως όσο είναι ζεστές, γαρνίροντας με φλοίδες παρμεζάνας.

Συμβουλή
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και φέτες πανσέτας ή προσούτο.

Το κατάλληλο κρασί Αθήρι.