Ομελέτα με λαχανικά

15.05.2008
Ενα χορταστικό πρωινό ή ακόμα και γεύμα!

Τι έχουμε:

  • 10-12 μανιτάρια
  • 2-3 πιπεριές όλων των χρωμάτων, κομμένες σε λωρίδες
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 κολοκυθάκια, κομμένα σε λωρίδες
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 3 κουταλιές μαργαρίνη
  • αλάτι

Για την ομελέτα:

  • 5 μεγάλα αβγά
  • 5 κουταλιές γάλα ΒΛΑΧΑΣ ελαφρύ
  • 2 κουταλιές λάδι ελιάς
  • αλάτι

Για το γαρνίρισμα:

  • φύλλα ρόκας
  • κλωναράκια άνηθου

Τι κάνουμε:

Ξεφλουδίζουμε τα κρεμμύδια, τα ψιλοκόβουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Σκουπίζουμε τα μανιτάρια με μία βρεγμένη πετσέτα και στη συνέχεια, τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Λιώνουμε σε ένα τηγάνι τη μαργαρίνη και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μαζί με τα μανιτάρια για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών, τις πιπεριές, τα κολοκυθάκια, το αλάτι και αφήνουμε τα λαχανικά να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 4-5 λεπτά.

Στη συνέχεια, τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε μία πιατέλα.

Χτυπάμε τα αβγά σε ένα μπολ με το αναδευτήρι και προσθέτουμε το γάλα ΒΛΑΧΑΣ ελαφρύ και αλάτι. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνουμε το λάδι, ρίχνουμε το μείγμα των αβγών και το γέρνουμε ελαφρά, ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνειά του.

Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, σπρώχνουμε τα αβγά προς το κέντρο του τηγανιού και συνεχίζουμε να το γέρνουμε, μέχρι να πήξουν τα αβγά.

Σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε την ομελέτα να ψηθεί σε σιγανή φωτιά για 2-3 λεπτά.

Αναποδογυρίζουμε την ομελέτα σε ένα μεγάλο στρογγυλό πιάτο και τη βάζουμε πάλι πίσω στο τηγάνι για 1-2 λεπτά, ώστε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.

Οταν ψηθεί, τη βγάζουμε με μια σπάτουλα σε μια πιατέλα και βάζουμε στο κέντρο της τα λαχανικά.

Τυλίγουμε σε ρολό, κόβουμε σε χοντρές φέτες, γαρνίρουμε με ρόκα και άνηθο και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Μπορούμε να προσθέσουμε και αρωματικά βότανα της αρεσκείας μας.

Το κατάλληλο κρασί Μerlot.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ