Βίδες με γάλα και τυρί

15.05.2008
Εύκολα και γεμάτα γεύση!

Τι έχουμε:

  • 1 συσκευασία βίδες
  • 1 κουτί γάλα ΒΛΑΧΑΣ πλήρες
  • 4 φλιτζ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 2 αβγά
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
  • 2 κουταλιές μαργαρίνη

Για το γαρνίρισμα:

  • κλωναράκια μαντζουράνας

Τι κάνουμε:

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τις βίδες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Στη συνέχεια, τις στραγγίζουμε, τις βάζουμε ξανά στη κατσαρόλα, προσθέτουμε τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το γάλα ΒΛΑΧΑΣ πλήρες, τη μισή γραβιέρα, τα αβγά, χτυπημένα και τα ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο τυρί, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τα υλικά να βράσουν σε πολύ χαμηλή φωτιά χωρίς να ανοίξουμε το καπάκι για 15 λεπτά, έως ότου δέσουν.

Οταν δέσουν, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρουμε τις βίδες πασπαλισμένες με άφθονο πιπέρι και γαρνίροντας με μαντζουράνα.

Συμβουλή
Φροντίζουμε κατά τη διάρκεια του βρασμού να ανακινούμε τακτικά την κατσαρόλα για να μη μας κολλήσουν.

Το κατάλληλο κρασί Ντεμπίνα Ηπείρου.