Λαζάνια με σπανάκι

15.05.2008
Ιδιαίτερη γεύση!

Τι έχουμε:

  • 1 πακέτo φρέσκα λαζάνια σε φύλλα
  • 1/2 κιλό σπανάκι
  • 1 κουτί γάλα ΒΛΑΧΑΣ πλήρες
  • 4 φλιτζ. ζωμό λαχανικών, ζεστό
  • 600 γραμ. τυριά, τριμμένα (κεφαλογραβιέρα και παρμεζάνα)
  • 4 αβγά
  • 3 κουταλιές μαργαρίνη
  • αλάτι
  • πιπέρι

για το γαρνίρισμα:

  • φύλλα δυόσμου

Τι κάνουμε:

Καθαρίζουμε το σπανάκι, το πλένουμε, το χοντροκόβουμε, το ζεματίζουμε για πέντε λεπτά σε μια κατσαρόλα με τον ζωμό,το βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα (κρατάμε ένα φλιτζάνι από τον ζωμό) και το αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξει.

Οταν στραγγίσει, το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τη μισή ποσότητα των τυριών και ανακατεύουμε για να ενωθούν.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Αλείφουμε ένα ταψί με τη μαργαρίνη και ρίχνουμε τον ζωμό που κρατήσαμε. Στη συνέχεια, στρώνουμε στο ταψί όσα φύλλα λαζάνια χρειάζεται, ώστε να καλυφθεί η επιφάνειά του. Απλώνουμε από πάνω το 1/3 από το μείγμα με το σπανάκι και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες τρεις φορές, φροντίζοντας η τελευταία στρώση να καλύπτεται με φύλλα από λαζάνια.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με το γάλα ΒΛΑΧΑΣ πλήρες , αλάτι, πιπέρι και μόλις ενωθούν, περιχύνουμε τα λαζάνια και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τυριά.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά, έως ότου ροδίσει η επιφάνεια και γκρατιναριστεί το τυρί.

Οταν ψηθούν, βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσουν, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε γαρνίροντας με φύλλα δυόσμου.

Συμβουλή
Αν κατά τη διάρκεια του ψησίματος τα λαζάνια έχουν στεγνώσει, προσθέτουμε λίγο γάλα ακόμη.

Το κατάλληλο κρασί Ξινόμαυρο.