Κοτόπουλο αλά μιλανέζ

15.05.2008
Με ιταλικό... αέρα!

Τι έχουμε:

  • 1 κοτόπουλο, κομμένο σε κομμάτια
  • 1 1/2 φλιτζ. γάλα ΒΛΑΧΑΣ, πλήρες
  • 3 φλιτζ. ρύζι
  • 2 κρόκους αβγών
  • 3 κουταλιές αλεύρι
  • 3 κουταλιές μαργαρίνη
  • τυρί τριμμένο
  • μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • νερό

Για το γαρνίρισμα:

  • κλωναράκια άνηθου
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Τι κάνουμε:

Πλένουμε τα κομμάτια από το κοτόπουλο και τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για περίπου 15 λεπτά.

Οταν βράσει, βγάζουμε τα κομμάτια, τα βάζουμε σε ένα μπολ και κρατάμε τον ζωμό. Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε ένα φλιτζάνι από τον ζωμό και αραιώνουμε το γάλα ΒΛΑΧΑΣ πλήρες.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους με το αναδευτήρι.

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε τη μαργαρίνη, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε, ώστε να ενωθούν. Στη συνέχεια, ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα του γάλακτος το αλάτι ανακατεύοντας συνεχώς και όταν η σάλτσα δέσει, προσθέτουμε τους κρόκους χτυπημένους, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Προσθέτουμε μοσχοκάρυδο, το τριμμένο τυρί, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Εν τω μεταξύ, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τον υπόλοιπο ζωμό και βράζουμε το ρύζι για περίπου 25 λεπτά, προσθέτοντας λίγο αλάτι και πιπέρι.

Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ακόμα.

Οταν βράσει, το αδειάζουμε σε μια φόρμα και πιέζουμε, ώστε να πάρει το σχήμα της. Ξεφορμάρουμε το ρύζι σε μια μεγάλη πιατέλα, προσθέτουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου γύρω γύρω και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Σερβίρουμε γαρνίροντας με κλωναράκια άνηθου και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Συμβουλή
Εάν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε στην κατσαρόλα με το ρύζι λαχανικά της αρεσκείας μας, ψιλοκομμένα.

Το κατάλληλο κρασί Μαλαγουζιά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ