Σοκολατένιο

15.05.2008
Απολαυστικό και εύκολο!

Τι έχουμε:

  • 2 1/2 φλιτζ. αλεύρι
  • για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 φλιτζ. γάλα ΒΛΑΧΑΣ ζαχαρούχο
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. μαργαρίνη
  • 3/4 φλιτζ. κακάο σε σκόνη
  • 5 αβγά
  • 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
  • αλεύρι για τη φόρμα

Για το γαρνίρισμα:

  • ζάχαρη, άχνη

Τι κάνουμε:

Αφήνουμε τα αβγά και τη μαργαρίνη να πάρουν θερμοκρασία δωματίου. Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ, μαζί με το μπέικιν πάουντερ και το κακάο. Βάζουμε στο μπολ του μίξερ τη μαργαρίνη (κρατάμε 1 κουταλιά για το άλειμμα) μαζί με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε, έως ότου λιώσει η ζάχαρη και ασπρίσει το μείγμα.

Κατόπιν, προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα συνεχίζοντας το χτύπημα και μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά, προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα ΒΛΑΧΑΣ ζαχαρούχο και χτυπάμε, έως ότου ενωθούν.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε το μείγμα του αλευριού λίγο λίγο και χτυπάμε, έως ότου ομογενοποιηθούν τα υλικά. Χαμηλώνουμε σταδιακά την ταχύτητα του μίξερ και τέλος το κλείνουμε.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Αλείφουμε μία φόρμα του κέικ με τη μαργαρίνη που κρατήσαμε, την πασπαλίζουμε με αλεύρι και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου μία ώρα.

Οταν το κέικ ψηθεί, το βγάζουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα.

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Μπορούμε αν θέλουμε, να περιχύσουμε το κέικ με γλάσο σοκολάτας.

Το κατάλληλο συνοδευτικό Λικέρ Τεντούρα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ