Φλαν

15.05.2008
Ιδανικό για επιδόρπιο μετά το γεύμα μας!

Τι έχουμε:

Για την κρέμα

  • 3 φλιτζ. γάλα ΒΛΑΧΑΣ ζαχαρούχο
  • 3 φλιτζ. νερό
  • 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
  • 3 φύλλα ζελατίνης
  • 10 κουταλιές αλεύρι
  • 3 αβγά
  • 2 βανίλιες

Για τη σος:

  • 200 γραμ. σοκολάτα, κουβερτούρα
  • 1/2 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γραμ. χαρουπόμελο
  • 2 κουταλιές μαργαρίνη

Τι κάνουμε:

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό και αραιώνουμε το γάλα ΒΛΑΧΑΣ ζαχαρούχο. Στο μπολ του μίξερ βάζουμε τη ζάχαρη, τα αβγά, ένα φλιτζάνι από το γάλα και τα χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα προσθέτοντας το αλεύρι, μέχρι να γίνουν λείο και ομοιογενές μείγμα.

Εν τω μεταξύ, μουσκεύουμε τα φύλλα της ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό, τα βγάζουμε και τα στύβουμε με τα δάχτυλά μας. Κατόπιν, αδειάζουμε το μείγμα σε ένα γυάλινο μπολ.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το υπόλοιπο γάλα και μόλις βράσει, προσθέτουμε τη λιωμένη ζελατίνα, το μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε ξανά, ώστε να αναμειχθούν καλά τα υλικά και να γίνουν αραιή κρέμα.

Τέλος, προσθέτουμε τη βανίλια, ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα που έχουμε ήδη βρέξει με κρύο νερό και τη βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 8-10 ώρες, ώστε να πήξει η κρέμα.

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί και στη συνέχεια, προσθέτουμε τη μαργαρίνη, την κρέμα γάλακτος και το χαρουπόμελο ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να γίνουν λείο μείγμα.

Βγάζουμε τη φόρμα από το ψυγείο, ξεφορμάρουμε, περιχύνουμε με τη σος και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Μπορούμε να σερβίρουμε την κρέμα και με σιρόπι καραμέλας.

Το κατάλληλο συνοδευτικό Λικέρ Τεντούρα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ