Καρτοφένιο σουρβά

22.05.2008
Γρήγορο και πολύ νόστιμο!

Τι έχουμε:

  • 1 κιλό πατάτες
  • 5 φλιτζ. πλιγούρι
  • 10-15 αποφλοιωμένα ντοματάκια
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • κόκκινο πιπέρι

Τι κάνουμε:

Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε σε κομμάτια.

Πλένουμε τα ντοματάκια και τα κόβουμε στη μέση.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε νερό και διαλύουμε το αλάτι.

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τις πατάτες, τα ντοματάκια και το πλιγούρι και τα βράζουμε για περίπου μισή ώρα.

Οταν απορροφηθεί το νερό και τα υλικά βράσουν, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρουμε, πασπαλίζοντας με κόκκινο πιπέρι.

Συμβουλή
Μπορούμε να βάλουμε το μείγμα σε ταψί και να το γκρατινάρουμε για 5 λεπτά κάτω από το γκριλ.

το κατάλληλο συνοδευτικό Ούζο Σερρών.