Φετούδια

22.05.2008
Κάτι διαφορετικό για απογευματινό σνακ!

Τι έχουμε:

  • 1 κιλό ψωμί μπαγιάτικο
  • 2 φλιτζ. γάλα
  • 3 αβγά
  • λάδι ελιάς για το τηγάνισμα
  • Για το γαρνίρισμα:
  • ζάχαρη
  • μέλι

Τι κάνουμε:

Κόβουμε το ψωμί σε φέτες πάχους ενός εκατοστού, τις βουτάμε στο γάλα και τις στραγγίζουμε όρθιες σε τρυπητό.

Σε ένα βαθύ πιάτο χτυπάμε ελαφρά τα αβγά και βουτάμε μέσα τις στραγγισμένες φέτες, γυρίζοντάς τες, ώστε να απορροφήσουν αβγό από όλες τις πλευρές.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και όταν κάψει, τηγανίζουμε τις φέτες και από τις δύο πλευρές, έως ότου ροδίσουν. Τις βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα, τις περιχύνουμε με μέλι και τις πασπαλίζουμε με ζάχαρη.

Συμβουλή
Μπορούμε αντί για ζάχαρη και μέλι να πασπαλίσουμε τα φετούδια με τριμμένο ξηρό τυρί.

το κατάλληλο κρασί Μοσχάτο Λήμνου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ