Aβγά και χοιρινό

22.05.2008
Χορταστικό και εύγευστο!

Τι έχουμε:

  • 3 αβγά
  • 1/2 φλιτζ. γάλα
  • 3-4 χονδρές φέτες χοιρινή ωμοπλάτη, καπνιστή
  • φέτες ψωμιού
  • αλάτι
  • 1 κουταλάκι μαργαρίνη για το τηγάνι

Για το γαρνίρισμα:

  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Τι κάνουμε:

Βγάζουμε τα αβγά από το ψυγείο για να αποκτήσουν θερμοκρασία δωματίου. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, λιώνουμε τη μαργαρίνη και ρίχνουμε τα αβγά, το γάλα, το αλάτι ανακατεύοντας διαρκώς με μια ξύλινη κουτάλα, έτσι ώστε να ενωθούν τα υλικά.

Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για να διατηρηθεί ζεστό.

Βάζουμε τις φέτες του ψωμιού σε ένα μικρό ταψί και τις ψήνουμε στο γκριλ για 5 λεπτά, ώστε να φρυγανιστούν.

Σερβίρουμε τα αβγά πάνω στις φρυγανισμένες φέτες, γαρνίρουμε με πιπέρι και συνοδεύουμε με τις φέτες του χοιρινού.

Συμβουλή
Εάν θέλουμε πιο ελαφριά γεύση, συνοδεύουμε με φέτες καπνιστής γαλοπούλας.

το κατάλληλο συνοδευτικό Χυμός πορτοκάλι.