Δαμάσκηνα με κρέμα αγκλέζ

22.05.2008
Κάτι ιδιαίτερο για πρωινό που θα τους δώσει πολλές βιταμίνες και ενέργεια.

Τι έχουμε:

  • 10-12 δαμάσκηνα
  • 1 φλιτζ. τρίμματα ψωμιού
  • 4 κουταλιές ζάχαρη, καστανή
  • 2 κουταλιές μαργαρίνη, λιωμένη

Για την κρέμα:

  • 2 φλιτζ. γάλα
  • 3 αβγά
  • 3/4 φλιτζ. ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 1 κουταλάκι κορν φλάουρ

Τι κάνουμε:

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα, κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τις βανίλιες και ανακατεύουμε. Σε μπεν-μαρί που βράζει σε χαμηλή φωτιά, χτυπάμε τα αβγά, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ, έως ότου ενωθούν.

Κατόπιν, προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς, έως ότου η κρέμα να δέσει.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Εν τω μεταξύ, πλένουμε τα δαμάσκηνα, τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια τους.

Στη συνέχεια, τα βάζουμε σε ένα μεγάλο πυρίμαχο μπολ προσθέτοντας από πάνω με τα τρίμματα του ψωμιού, τη ζάχαρη και τη μαργαρίνη, ανακατεμένα.

Βάζουμε το μπολ στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 10 λεπτά.

Βγάζουμε το μπολ από τον φούρνο, περιχύνουμε τα δαμάσκηνα με την κρέμα και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Μπορούμε στην κρέμα να προσθέσουμε και ξύσμα από πορτοκάλι.

το κατάλληλο συνοδευτικό Λικέρ Τεντούρα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ