Μελόπιτες σε φόρμα

27.05.2008
Όλο γλύκα!

Τι έχουμε:

Για τη γέμιση:

  • 1 1/2 κιλό τυροβολιά Μυκόνου
  • 3 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1/2 κιλό μέλι
  • 5 κουταλιές κανέλα
  • 4 αβγά
  • 2 κουταλιές μαργαρίνη
  • μέλι για το γαρνίρισμα

Τι κάνουμε:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά: την τυροβολιά, τη ζάχαρη, το μέλι, την κανέλα και τα αβγά.

Στη συνέχεια, αλείφουμε τα φορμάκια μας με τη μαργαρίνη και τα γεμίζουμε με το μείγμα του μπολ προσέχοντας να μην τα γεμίσουμε έως το χείλος.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα.

Όταν ψηθούν, τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν, ξεφορμάρουμε, τα περιχύνουμε με μέλι και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Αν η τυροβολιά είναι νερουλή, προσθέτουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά ή σιμιγδάλι, ώστε να απορροφηθούν τα περιττά υγρά.

το κατάλληλο συνοδευτικό Λικέρ Τεντούρα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ