Αμυγδαλωτά

27.05.2008
Φημισμένα διεθνώς!

Τι έχουμε:

  • 1 κιλό αμυγδαλόψιχα, ασπρισμένη
  • 1/2 κιλό ζάχαρη
  • 5 αβγά
  • 3-4 σταγόνες ανθόνερο, αδιάλυτο
  • 2 φλιτζ. ανθόνερο, διαλυμένο σε νερό
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
  • 1 λαδόκολλα

Τι κάνουμε:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C.

Χτυπάμε την αμυγδαλόψιχα στο μπλέντερ έως ότου γίνει σαν τραχανάς, προσέχοντας όμως να μη λιώσει.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα 2 αβγά ολόκληρα, τους κρόκους από τα άλλα τρία, την αλεσμένη αμυγδαλόψιχα, τη ζάχαρη και το αδιάλυτο ανθόνερο.

Ζυμώνουμε τα υλικά, έως ότου γίνουν σφιχτή ζύμη, τη χωρίζουμε σε μικρά κομμάτια και στην συνέχεια, τα πλάθουμε σε σχήμα αμύγδαλου.

Στρώνουμε τη λαδόκολλα σε ένα ταψί και βάζουμε τα αμυγδαλωτά το ένα δίπλα στο άλλο, προσέχοντας να έχουν απόσταση μεταξύ τους για να μην κολλήσουν.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15-20 λεπτά, έως ότου ροδίσουν.

Κατόπιν, τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για να ξεκολλήσουν χωρίς να σπάσουν.

Στη συνέχεια, τα βουτάμε στο διαλυμένο ανθόνερο, τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και τα βάζουμε πάνω σε σχάρες για να στεγνώσουν.

Όταν στεγνώσουν τελείως, τα πασπαλίζουμε ξανά με ζάχαρη άχνη, ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Για να διατηρηθούν καλύτερα, τα τυλίγουμε ένα ένα σε διαφανή μεμβράνη.

το κατάλληλο συνοδευτικό Λικέρ Τεντούρα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ