Κακκαβιά κυκλαδίτικη

27.05.2008
Το ζουμί της είναι σκέτο βάλσαμο!

Τι έχουμε:

  • 1 σαραβά
  • 2 σάλπες
  • 2 σκορπίνες
  • 4-5 γαρίδες Νο 1
  • 2-3 πατάτες
  • 2-3 κρεμμύδια
  • 2 καρότα
  • 2-3 κλωναράκια σέλινο
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 1/2 φλιτζ. λάδι ελιάς
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τι κάνουμε:

Καθαρίζουμε καλά τα ψάρια από τα λέπια, τα εντόσθια και το δέρμα τους προσέχοντας ιδιαίτερα να αφαιρέσουμε από τις σάλπες τη μαύρη μεμβράνη που είναι κολλημένη στην κοιλιά τους.

Πλένουμε τα ψάρια, τις γαρίδες, τα αλατίζουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ.

Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τα κρεμμύδια, τα καρότα, τα πλένουμε και τα κόβουμε σε φέτες.

Στη συνέχεια, τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε για περίπου 5 λεπτά.

Κατόπιν, βάζουμε στην κατσαρόλα τη σκορπίνα, τις σάλπες, τον σαραβά, στη συνέχεια τις γαρίδες, το σέλινο, το αλάτι, πιπέρι και όσο νερό χρειάζεται για να σκεπαστούν τα ψάρια.

Αφήνουμε την κακκαβιά να σιγοβράσει για περίπου 1 ώρα, δοκιμάζουμε με ένα πιρούνι αν έχουν μαλακώσει τα ψάρια και τα λαχανικά και προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού.

Ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε ένα βαθύ μπολ.

Συμβουλή
Μπορούμε να προσθέσουμε και 2-3 κολοκυθάκια, κομμένα σε ροδέλες.

το κατάλληλο κρασί Λευκό Ασύρτικο.