Τι έχουμε:
Για τη ζύμη:
- 300 γραμ. αλεύρι
- 150 γραμ. μαργαρίνη, λιωμένη
- 150 γραμ. ζάχαρη
- 2 κρόκους αβγών
- ξύσμα λεμονιού
- Για τη γέμιση:
- 1/2 κιλό ζάχαρη
- 300 γραμ. αμυγδαλόψιχα
- 5 αβγά
- 1-2 παξιμαδάκια, τριμμένα
- 2-3 μοσχοκάρφια, τριμμένα
- 1/2 κουταλάκι κανέλα, τριμμένη
- φορμάκια σιλικόνης
Τι κάνουμε:
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, τη ζάχαρη, τη μαργαρίνη, τους κρόκους, το ξύσμα του λεμονιού και τα ανακατεύουμε, έως ότου γίνουν μαλακή ζύμη.
Σε ένα άλλο μπολ ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Ρίχνουμε τη ζάχαρη, την αμυγδαλόψιχα, τα αβγά, τα παξιμαδάκια, τα μοσχοκάρφια, την κανέλα και τα ανακατεύουμε, ώστε να ενωθούν.
Αλείφουμε τα φορμάκια με μαργαρίνη.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
Κόβουμε τη ζύμη σε τόσα κομμάτια όσα και τα φορμάκια και απλώνουμε ένα κομμάτι σε κάθε φορμάκι, πιέζοντας με το δάχτυλό μας, ώστε να καλυφθούν και τα πλαϊνά τοιχώματά του.
Κόβουμε όση ζύμη περισσεύει στις άκρες και στη συνέχεια, ρίχνουμε στο κάθε φορμάκι λίγη από τη γέμιση φροντίζοντας να φτάνει μέχρι λίγο πιο κάτω από το χείλος, για να μη χυθεί όταν φουσκώσει.
Βάζουμε τα φορμάκια σε ένα ταψί και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Συμβουλή
Μπορούμε να γαρνίρουμε με ολόκληρα αμύγδαλα, ψημένα.
το κατάλληλο συνοδευτικό Λικέρ Τεντούρα.