Τι έχουμε:
- 1/2 μαρούλι
- 1 μάτσο ρόκα
- 1/2 μάτσο γλιστρίδα
- 3-4 κλωναράκια άνηθο
Για τη σος:
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- αλάτι
- πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Τι κάνουμε:
Πλένουμε το μαρούλι, τη ρόκα, τη γλιστρίδα, τον άνηθο και τα αφήνουμε να στραγγίξουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Στη συνέχεια, τα ψιλοκόβουμε και τα βάζουμε σε μια βαθιά σαλατιέρα.
Ξεφλουδίζουμε το σκόρδο και το πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και τα προσθέτουμε στη σαλατιέρα.
Ανακατεύουμε με μια κουτάλα, ώστε η σος να πάει παντού και βάζουμε τη σαλάτα για 10 λεπτά στο ψυγείο πριν σερβίρουμε.
Συμβουλή
Μπορούμε να συνοδέψουμε με την σαλάτα κυρίως πιάτα με ψητό κοτόπουλο ή ψαρονέφρι.
Το κατάλληλο κρασί Λευκό Ροδίτης.