Τόνος μαριναρισμένος σε τσίπουρο

28.05.2008
Για τους λάτρεις των μεζέδων!

Τι έχουμε:

  • 6 φιλέτα τόνου
  • 1-2 λεμόνια

Για τη μαρινάδα:

  • 2 ποτηράκια τσίπουρο
  • 1/2 φλιτζ. λάδι ελιάς
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 4-5 κόκκους πιπεριού
  • 2-3 κλωναράκια μάραθο
  • 2-3 φέτες λιαστής ντομάτας

Για το γαρνίρισμα:

  • φύλλα μαρουλιού

Τι κάνουμε:
Πλένουμε τα φιλέτα του τόνου και τα αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας, ανακατεύουμε και βάζουμε μέσα τα φιλέτα του τόνου φροντίζοντας να σκεπάζονται.

Καλύπτουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 2-3 ώρες.

Στραγγίζουμε τα φιλέτα από τη μαρινάδα και τα ψήνουμε στη σχάρα και από τις δυο πλευρές ανάλογα με το πάχος που έχουν.

Σερβίρουμε τα φιλέτα του τόνου σε μια πιατέλα στρωμένη με φύλλα μαρουλιού, περιχύνοντάς τα εάν θέλουμε, με χυμό από λεμόνι.

Συμβουλή
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον μάραθο με άνηθο.

Το κατάλληλο κρασί Λευκό Αθήρι.