Γλώσσα με φρέσκα κρεμμυδάκια

28.05.2008
Από τα πιο νόστιμα ψάρια!

Τι έχουμε:

  • 1 κιλό φιλέτα γλώσσας
  • 3-4 κρεμμυδάκια, φρέσκα
  • 1 φλιτζ. λάδι ελιάς
  • αλεύρι για το πανάρισμα
  • αλάτι

Τι κάνουμε:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.

Πλένουμε τα φιλέτα της γλώσσας και τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια, τα πλένουμε, τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, ψιλοκόβουμε το πράσινο μέρος τους και κρατάμε το λευκό. Σε μια ρηχή πιατέλα βάζουμε το αλεύρι. Αλατίζουμε τα φιλέτα της γλώσσας, τα πανάρουμε ομοιόμορφα στο αλεύρι και τα τινάζουμε ελαφρά.

Στη συνέχεια, τα στρώνουμε σε ένα ταψί, τα πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και βάζουμε στο πλάι τα λευκά μέρη.

Περιχύνουμε τα φιλέτα με το λάδι, πασπαλίζουμε με αλάτι και σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30-35 λεπτά αφαιρώντας το αλουμινόχαρτο, 10 λεπτά πριν από το τέλος του ψησίματος για να πάρουν χρώμα.

Όταν ψηθούν, τα σερβίρουμε αμέσως.

Συμβουλή
Μπορούμε κατά τη διάρκεια του ψησίματος, να περιχύνουμε τα φιλέτα με λευκό κρασί.

Τ ο κατάλληλο κρασί Λευκό Ντεμπίνα Ηπείρου.